Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Drumul spre Amați, ca prin Sahara. Situație de urgență!

Praful de pe drumul spre Amați a atins cote alarmante, spune un cetățean din zonă, care cere insistent Consiliului Județean să intervină și să pună urgent la punct acest tronson. Ba mai mult, sătmăreanul s-a adresat chiar și Inspectoratului pentru Situații de Urgență în acest sens.

,,DJ 193A, nivel de praf la cote alarmante, situație de urgență în satul Amați din județul Satu Mare. Am solicitat prin apel telefonic la ISU sa vina o cisterna cu apa care sa stropească drumul, însă acest lucru nu se poate pentru ca nu este considerata o situație de urgenta. Acest lucru ar fi posibil doar cu aprobarea Consiliului Județean”, spune sătmăreanul pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, bărbatul a trimis chiar și o adresă către Consiliul Județean Satu Mare, dar și către Primăria Păulești.

,,Revin în a vă informa încă o dată că nivelul de praf pe DJ 193A se află la cote alarmante. Vă solicit să luați măsurile de rigoare pentru a rezolva această situație, până când va avea loc asfaltarea. Totodată, vă rog să îmi comunicați exact planul de asfaltare pentru acest drum. Toți locuitorii satului Amați sunt îngrijorați de nivelul de praf, mai ales că vorbim de această situație de aproape doi ani”.

Sătmăreanul a postat și câteva imagini care arată exact starea drumului județean ce duce spre Amați

 

Reamintim că primarul comunei Păulești a cerut de urgență Consiliului Județean să repare acest drum. Zenoviu Bontea a trimis, în numele cetățenilor și a conducerii unității administrativ teritoriale, o adresă către Consiliul Județean, în care se cere reprezentanților instituției să intervină de urgență pentru a finaliza reparațiile la Drumul Județean 193A.

,,Cetățenii din Amați și Rușeni și eu personal rugăm proprietarul și administratorul drumului DJ 193A ce aparține Consiliului Județean și care se află în reabilitare să asigure întreținerea drumului pentru ca oamenii de aici să poată duce o viață normală”, este mesajul primarului comunei Păulești, Zenoviu Bontea.

5 comentarii

  1. Laszlo Răspunde

    Autoritățile cu atribuții de control sa isi indeplineasca aceste sarcini.

  2. Alecu Russo Răspunde

    Dle Komaromi! Absolut nimeni nu va obligat sa faceti casa pe camp. Ati asumat ca nu aveti asfalt. Praful ce inghititi este praful creat de catre proprietar de vile construite pe aceasi tarla de legeleu. Insa locuitorii a 2 sate inghit praful ridicat de toti participantii in trafic de pe acel drum judetean din cauza unor prostii a sistemului de achiziti publice, si poate incompetenta unor functionari publici ;(

  3. Driver Răspunde

    Ai dreptate, cei care au construit pe legelő sa suporte consecintele si sa miroase praful…ma bucura doar faptul ca si in Pta Libertatii e praf si mizerie pana-n genunchi
    ….asta e satul nostru cel mare…unde si conducerea e pe masura.

    • Ionut Răspunde

      Nu a construit nimeni pe ,,legelő,,.Acel drum a existat si inainte, a fost construit pe vremea lui Ceausesc, dar autoritatile incompetente si hoate care au existat dupa revolutie, nu au facut nimic pentru a intretine acel drum, ci doar au acordat lucrari de plombari anual timp de zeci de ani ca sa faca bani prietenii lor.
      Este o ruta in mare parte romaneasca si bozgorii nu au interese in reabilitarea ei.

  4. Vlad Răspunde

    A bagat gunoiul de govor tehniasistul in faliment daca nu mai vine parandaratul,i se rupe **** de drum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.