Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO&LIVE. Greva de la Electrolux, în a şasea săptămână. Muncitorii rezistă!

Greva de la Electrolux a intrat în ca de-a şasea săptămână. Liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, a declarat că se trimit scrisori la nivelul sindicatelor europene şi ce cere intervenţia parlamentarilor din Suedia pentru a discuta cu conducerea concernului.

El a explicat că probabil la mijloc a fost vorba despre o ruptură de informaţii, adică s-a transmis în Suedia că angajaţii din Satu Mare cer o creştere salarială, când de fapt este vorba despre respectarea codului de conduită al Electrolux, care prevede că fiecare muncitor trebuie să aibă un nivel de trai decent, iar aceste condiţii sunt asigurate doar unor anumite categorii de angajaţi, nu muncitorilor de rând din Satu Mare.

“Este foarte greu, devine cea mai lungă grevă din istoria Electroluxului, nu din istoria României. Sunt oameni care se mai descurcă cum pot, sunt oameni care au probleme mai grave. Noi mai încercăm, să scoatem bani din fondul de rezistenţă să îi ajutăm pe cei care nu mai pot. Haideţi să mai stăm o săptămână să vedem ce se va întâmpla, am un feeling că se va întâmpla ceva”, a spus Sorin Faur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.