Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Ministrul Apărării spune că atacurile oficialilor europeni subminează încrederea românilor în UE

Ministrul Apărării, Gabriel Leș (PSD), a scris, joi, pe Facebook, că avertismentele transmise de oficiali europeni autorităților de la București cu privire la legile justiției și la dosarele Laurei Codruța Kovesi reprezintă o imixtiune „flagrantă” în treburile interne ale țării, generează confuzie și sunt făcute în scop electoral.

„Startul campaniei electorale tulbură atmosfera politică autohtonă, însă aparent avem de-a face cu un fenomen de contagiune cu efecte vizibile până la Bruxelles. Nevoia de a muta atenția de la adevăratele probleme ale Uniunii, plasează actualmente România într-o poziție ce frizează absurdul.

Declarațiile de ultimă oră ale unor oficiali europeni generează confuzie, Guvernul României aflându-se în postura de a da explicații cu privire la niște decizii inexistente. Se pare că oficialii europeni în vâltoarea campaniei nu au rezistat tentației de a fructifica electoral un domeniu ce ar trebui tratat cu maximă responsabilitate și sobrietate: Justiția. A pune în acord deciziile curții constituționale cu legislația în vigoare a devenit pentru anumiți exponenți ai instituțiilor de la Bruxelles o amenințare la adresa statului de drept.

Avem de-a face totodată cu situații inedite. Aceiași oficiali au cerut public ca o instanță din România să judece într-o anumită direcție speța ce o implică pe candidata la funcția de șef al Parchetului UE. Această doleanță bănuiesc că nu se adresează partidului de guvernământ, ci acelor entități care se îndeletnicesc cu asigurarea unor culoare în justiție.

O asemenea imixtiune flagrantă a generat o reacție fără precedent din partea secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, forul acuzându-i pe oficialii europeni de încălcarea independenței justiției, prin exercitarea de presiune publică în vederea adoptării unei soluții ce vizează o procedură judiciară în curs.

Dincolo de inadecvarea abordării față de un stat partener, sau de utilizarea dublului standard, găsesc extrem de contraproductivă atitudinea unor state care de la amvon fac apel la consolidarea Uniunii. Apartenența României la Uniunea Europeană este un drept câștigat cu sacrificii însemnate, iar astfel de atitudini discriminatorii față de țara noastră nu fac altceva decât să submineze încrederea cetățenilor într-o organizație de care am decis cu entuziasm să ne legăm destinul. Infatuarea a decuplat partidele tradiționale europene de la agenda publică, iar astăzi pe Bătrânul Continent prosperă tot soiul de facțiuni populiste și eurosceptice, în vreme ce un partener de talia Marii Britanii a luat o decizie extremă. Sper în revenirea la dialog și rațiune”, a scris ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Sursa: știripesurse.ro

12 comentarii

  1. Y_grec Răspunde

    Gabi , tu dealtfel ești băiatr bun și pocăit , dar ești paralel cu drumul țării , mai bine taci și fă târâș pe bendeu că nu mai aveți mult . Tu oricum n-ai habar de nimic , numai te-ai băgat ca musca-n kk și din cauza altora o s-o pățești .

    • Dumnezeu Răspunde

      Mda, bine ca stii tu si hashtag-istii ca tine care este directia acestei țări! Ca daca tot n-au reusit turcii sa ne transforme-n pasalac, au reusit d-alde Basestii, neo-nazistul Werner si pseudo liberal-democratii, sa ne transforme incet intr-un stat vasal, precum sunt ei. Bai nene, daca directia ta este rectul generos al nemtilor, olandezilor si austriecilor, du-te singur, dar nu ne spune noua, majoritatii, in ce directie sa ne indreptam. Clica ce a pus laba pe puterea Uniunii Europene trebuie sa dispara. Altfel tot idealul si sensul UE este complet compromis si euroscepticismul prinde radacini in tot mai multe state membre. Dar deh, cu idioti ca si tine e greu, foarte greu.

      • Roland Răspunde

        Tata, dezvoltarea intelectului tau trebuie sa fi fost stopat foarte brusc, in faze fragede, iari cum prostia nu doare n-ai mers la vreun consult. Fi tu in continuare mandru roman fara infrastructura, scoli, spitale si viitor pentru copii (daca ai), dar nu pe spinarea noastra. Slujeste-l pe Dragnea cu guvernul de analfabeti in continuare precum slugoiul de Les, istoria nu uita si nu iarta.

      • satmarean Răspunde

        DOAMNEEE…….ca bine zici. Nu degeaba englezii sunt ca si plecati din aceasta….uniune!

      • cârcotaş Răspunde

        Măi ,,Dumnezeu” voi vorbiţi de scepticism?Nu pe vremea lui Năstase s-a privatizat Petrom şi BCR?De ce?????Ca să-şi umple unii buzunarele iar acum tot voi să veniţi să vorbiţi de euroscepticism?.Nu vă rabde Cel de sus!

  2. Popescu dan Răspunde

    Acesta e ministrul apararii?.Doamne ajutane!

    • Mucles Răspunde

      Gramatica ta si gunoiul de la Cotroceni sunt dovada vie ca nu exista dumnezeu. So, stop praying to your imaginary friend!

  3. Unu' Răspunde

    Lăbărel, tu să grohăieși în nume propriu! Nu ai tu nici o calitate să grohăi în numele poporului român!
    Voi, ciuma roșie, sunteți cei care vreți să ne îndepărtați de valorile europene!
    Românii au votat că vor în UE și în NATO, nu în urss!
    (g)Ura și la gară!

    MU13 P5D!

    • Pop Ioan Răspunde

      Poporul acum incepe sa-si dea seama ca la vremea respectiva a fost dus cu “zaharelul”,ca Uniunea Europeana avea nevoie de statele fost comuniste doar pt piata de desfacere a kkt-urilor lor (vezi zicala-bun ii la Romanu),iar NATO pt ca sa curga sange de roman pt interesele altora.Si asa am devenit sclavi in propria tara.

  4. Lyly Răspunde

    “un domeniu ce ar trebui tratat cu maximă responsabilitate și sobrietate: Justiția. A pune în acord deciziile curții constituționale cu legislația în vigoare a devenit pentru anumiți exponenți ai instituțiilor de la Bruxelles o amenințare la adresa statului de drept.”
    Asta faceti voi Ciuma Rosie??
    Domn ministru care nu are voie sa puna mana pe arma, tare va place ciocolata!!!

  5. Cata Răspunde

    Bravo boule…..asta merge la retardatii care voteaza PSD…..submineaza increderea in voi gunoiule….nu mai iesi tu senator…..
    La CV-ul tau sa te vad unde dracu te angajezi…ca toata viata ai lucrat numai la stat….si tu si nevasta-ta….
    Aaaaa……scuze aveti o afacere ….TIPOGRAFIA LES……falimentara

  6. cetatean Răspunde

    Mai seful armatei fara stagiu militar ce calibru are AK 47 ? Prietene tu ai fi angajat-o pe Veorica la tine la stampile intr-un post cu responsabilitati ?Asa merge tara de rapa cu oameni ca tine: ministru apararii care nu stie sa dea onorul !! Asa sunt multi ca tine in guvernu rosu ,paraleli cu fisa postului !!!!Mai si dai cu parerea rotofelule :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.