Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

PSD nu votează bugetul municipiului Satu Mare: „Este rușinos”

Consilierii municipali PSD din Consiliul Local al Municipiului Satu Mare nu vor participa la ședința de azi, 4 aprilie, în cadrul căreia se va vota bugetul pe anul 2019, deoarece a fost realizat pe genunchi, fără o dezbatere reală și fără a ține cont de nevoile cetățenilor și de nevoile de dezvoltare ale municipiului Satu Mare:

„Suntem total dezamăgiți și dorim să tragem un semnal de alarmă privind lipsa de dialog și lipsa de transparență a primarului Gabor Kereskenyi în ceea ce privește adoptarea bugetului municipiului Satu Mare pentru anul 2019. Deși avea timp suficient, domnul primar ne-a invitat doar la consultări de formă de pe o zi de alta – luni 1 aprilie, pentru marți 2 aprilie – după ce bugetul a fost finalizat și lansat în consultare publică. Normal era să ne invite la consultări serioase, din timp, pe toți consilierii municipali și să stabilim împreună în urma unei dezbateri principalele priorități de dezvoltare ale municipiului Satu Mare, după care bugetul să fie supus consultării publice prin toate mijloacele posibile.

În realitate, s-a realizat o dezbatere de formă cu o parte dintre consilierii municipali, dovedind astfel că pentru primar Consiliul Local este o simplă mașină de vot de care se folosește atunci când are nevoie.

Atragem public atenția că deși bugetul pentru 2019 este mai mare față de anul trecut, suma alocată investițiilor este de doar 7% – jumătate față de 2018, iar Primăria Satu Mare este în continuare codașă la atragerea de fonduri europene așa cum o arată și infograficul pe care îl atașăm.

Este inadmisibil și rușinos ca municipiul Satu Mare să reușească să contracteze proiecte de doar 2,9 milioane euro în 2018, iar municipii ca și Baia Mare sau Zalău de 20 de ori mai mult. Ca și sătmăreni, nu putem spune decât că ne este rușine că Primăria Satu Mare nu poate mai mult.

Satu Mare a atras doar 29 LEI PE CAP DE LOCUITOR, ÎN TIMP CE la Oradea municipalitatea a semnat până acum contracte de finanțare în valoare de 2.968 de lei pentru fiecare locuitor, Cluj-Napoca, cu o sumă per capita de 1.923 de lei, orașele Bistrița – 772 de lei, Zalău – 668 de lei și Baia Mare 583,5 lei

În acest context, cei 7 consilieri municipali PSD care reprezintă sătmărenii la fel ca și ceilalți aleși din Consiliul Local aveau de formulat o serie de propuneri pentru maximizarea bugetului de investiții, astfel încât acesta să răspundă nevoilor cetățenilor din municipiul Satu Mare.

Precizăm că intenția noastră nu este de a bloca bugetul deoarece suntem conștienți că va trece cu votul majorității UDMR-PNL, ci de a trage un semnal de alarmă asupra modului în care se gestionează taxele și impozitele plătite de către sătmăreni” – Grupul consilierilor municipali PSD Satu Mare.

Sursa: PSD Satu Mare

13 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    pai gasca usr pnl , nu au votat bugetu in parlament ,werner a manat semnarea cat a putut ..atunci era bine ???

  2. Adrian Cozma Răspunde

    PUIE MSD!

  3. Altu Răspunde

    Dar, voi ce fonduri atrageți, papagalilor? Ce ați făcut cu coica la șefie? Un mare Nimic. Voi vorbiți ciumaților care zilnic distrugeți țara asta? Sunteți disperați că în județele din Ardeal sunteți fii ploii. Numai țiganii sudiști vă mai suflă în goarnă, până și moldovenii sau trezit. A, și M..e PSD

  4. Satmarean Răspunde

    Am inteles ca psd nu a depus nicio propunere de modificare. Atunci ce mai vor? Niste gunoaie

    • cetatean satu mare Răspunde

      esti satmarean cu sz sau de ce vorbesti vulgar esti multumit de ceea ce s a facut in acest oras uitat de udmr si alte partide partase la nedezvoltarea orasului rusine tuturor politicienilor care nu ne au reprezentat in nici un fel pe noi satmareni nu szatmareni

      • Norick Răspunde

        Dacă treci o dată pe lună prin gara Satu Mare, asta încă nu înseamnă ca ești cetățean din oraș… ? ? ?

  5. Y_grec Răspunde

    Atenție , cine vorbeste de fonduri europene , ciuma roșie pesedistă aliată la guvernare cu huszarii udmr , aproape zero fonduri europene atrase , că din astea nu se poate fura la greu .

  6. Luci Răspunde

    Hahaha…. Baciu Coica marele doctore si primar a atras 0 ( zero) fonduri europene, zero, nimic, semmi. Doar din buli in bulii mergea.
    Asta macar a inceput, chiar daca mai putin, dar a inceput si o sa mai atraga destul de mult. Mai este mult de lucru pina ce va ajunge la nivelul Oradea sau Baia Mare dar o sa ajunga cu incetul la nivelul lor.

  7. Kkk Răspunde

    RUSINE PSD, nu ne ma reprezentați în consiliul local, ati demonstrat că sunteți lasi si nu susțineri proiectele orașului. Nu sunteti uniți! Va cerem DEMISIA

  8. Patrunjel Răspunde

    Schimbați l pe liderul de grup PSD Micki mous , ca va face de RUSINE….
    Cel.mai bun Ci prin Kraciuel

  9. Popescu dan Răspunde

    “Fara a tine cont de nevoile cetatenilor”.Sa va fie rusine voi vorbiti care tineti cont numai de interesele de partid, si usor usor nu stiu de a cui pareri veti tine cont ca probabil la ritmul la care ne pleaca populatia activa din tara , va ramane numai falnicul partid PSD

  10. kati Răspunde

    De ce este buget rușinos, că însfîrșit avem o serie de proiecte!
    Rușinos este că PSD-ul acceptă referendumul de 26.05.2019, în condițiile în care avem toate organele statului.
    De ce trebuie noi să votăm pe justiție?
    Au făcut legea răspunderii magistraților?
    Dacă NU este foarte rușinos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.