Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Sindicatul Cartel Alfa către Electrolux: „Suntem pregătiți pentru boicot”

Liderul sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că sunt pregătiți să deruleze un proces de sabotare a companiei, potrivit B1.ro

Este a șaptea săptămână de grevă la Satu Mare, iar situația este una disperată, spune Bogdan Hossu.

”Situația de la Electrolux este disperată. Dintr-un anumit punct de vedere este de admirat sacrificiul pe care îl fac colegii noștri legată de lupta lor pentru drepturile pe care ar trebui sa le primească. Nu arată decât încă odată că angajatori care provin din state membre ale Uniunii Europene în statele noi europene se comportă în totală contradicție cu, dacă vreți, principiile economiei sociale de piață și în același timp cu elemente de responsabilitate socială p care trebuie să le aibă față de proprii lor angajați, pentru că un element important al tuturor tulburărilor actuale, mai ales acum, în ajun de alegeri europarlamentare, este tocmai pierderea din atenția principală a Comisiei Europene și a politicienilor de la nivel european, a problemei cetățeanului european, a problemei lucrătorului european care se confruntă, de fapt, cu o multitudine de incertitudini legate de viitorul său și al familiei sale.

Faptul că există discrepanțe majore, în sensul în care salariul mediu al muncitorilor reprezintă undeva în jur de 3.100 de lei, iar salariul mediu al celorlalte persoane din corpul TESA, care sunt cam 150 de persoane, reprezintă cam 15.000 de lei și angajatorul vrea în continuare să aplice sistemul de creștere salarială procentual și nu prin valoare fixă, arată completa lipsă de responsabilitate a acestuia față de interesul unor condiții normale de viață pentru proprii săi lucrători. Pentru că evident 5% la nivelul de salariul mediu pentru salariați înseamnă că, de fapt, salariații vor lua cam 70 de lei pe net în plus, pe când, în același timp, cei cu salarii mari vor lua cel puțin 1000 de lei net, în plus, în structura respectivă”, a declarat Hossu pentru B1.ro.

Liderul sindicatului Cartel Alfa a spus că sunt pregătiți de o sabotare a Electroluxului.

”Noi sperăm ca prin fenomenul de solidaritate, inclusiv exprimat de colegii noștri din sindicatele din străinătate, să convingem compania că suntem pregătiți, inclusiv cum nemții au făcut o sabotare a companiei Nokia în momentul în care au relocalizat, să facem tot un proces de sabotare și Electroluxului care arată o totală lipsă de responsabilitate față de cetățenii europeni”, a precizat Bogdan Hossu.

22 comentarii

  1. Cipri Răspunde

    Tu, bogdan hossu iti meriti banii?… de ce nu-ti compari salariul cu cel al muncitorilor care sunt in greva? … singurii care vor pierde sunt ei… nu ai putere sa-i aperi in fața angajatorului!!… prin boicot le faci rau muncitorilor!!!… ca tie ti-e pohui….. dar ei sunt la un pas sa ramana pe drumuri!!

  2. Cipri Răspunde

    Sunt si muncitori multumiti de salariu in acea companie… tu te apuci de boicot!!… defapt pe cine reprezinti?

  3. x-ulescu Răspunde

    Eu sigur NU mai cumpar marca electrolux , cum nu mai ascult europa fm ,de cana a fost la ei colonelu turcescu , nu beau bere ciuc decand ii face churila reclama,si am reuntat la serviciile raifansen ,decand directoru a fost la demonstratii cu werner

    • Anonim Răspunde

      Buna
      Gândirea este buna și la vot tot asa .Va trebui sa cautam locuri în afara sălbăticiei din civilizația actuala.Pentru alegeri sa avem în vedere istoria din ultimi 10 ani,sa nu dam votul la cei care n-au dezamajit .

    • Y_grec Răspunde

      oricum și fără astea știam cu toții că ești un cretin pesedist !

      • Unu' Răspunde

        Era clar de mult 😉

      • x-ulescu Răspunde

        si voi sunteti cretini # hastagisti ..de dreapta ….cu care utilizezi hartia igienica

        • Unu' Răspunde

          bă prostampulea, io folosesc hârtia igienică o singură dată să mă șterg la cur
          Tu o folosești (eventual și a doua oară) să te ștergi la gură! Că e totuna, la ce profesie de limbist ai!

          • x-ulescu

            Da bine le sti ..se vede ca ai experienta cu hartia igienica !!..spor la treaba

          • Unu'

            Da da! O folosesc deja de ceva vreme!
            Dar văd că tu tot la pănuși și paie ai rămas iar hârtia igienică, folosită deja, o utilizezi pe post de șervețel, și te ștergi cu ea la gură! Să-ți fie de bine!

    • Unu' Răspunde

      Cine plm e curios ce faci sau ce nu faci tu?
      Tu uită-te la latrina 3 și totul va fi ok, pentru tine!

      • x-ulescu Răspunde

        Nu ma uit nici la insolventa tv ( mai emite ?)bi 1 tv , si alte gunoaie tv …ca ma apuca diareea si folosec ideologia cica de dreapta ,ca sa rezolv problema

        • Unu' Răspunde

          Pentru proasta satului, mă repet: nu interesează pe nimeni la ce te uiți tu! Și-apoi cum îți rezolvi tu necesitățile fiziologice, problema ta! Faci cum te-a învățat mămica ta acasă!

          • x-ulescu

            poate le dau idei si altora SA NU SE UITE acolo….. cred ca tie iti schimba mamica scutecele si acum !!

          • Unu'

            Dar de ce să nu se uite? Ce ești tu? Formator de opinie? Lasă lumea să se uite unde-o vrea! Au trecut vremurile când aveam voie să ne uităm doar la un singur post TV și acela doar în anumite intervale orare!

          • x-ulescu

            daca vrea lumea sa se uite la rahati ..sa le faca profit din audiente celor care NU vor ca ei sa traiasca mai bine ..eu nu pot interzice la nimeni nimic…dar e bine ca lumea sa fie informata

  4. anaconda Răspunde

    Buna
    Imi pare rău de voi ca insistat in grevă. La câte locuri de muncă se găsesc în oraș ar fi fost demisia la zi , ură zi la gara

  5. Ana Răspunde

    1) Bogdan Hossu are firma de tichete (de masa, cadou etc.) si, anterior, a fost implicat in ceva afaceri cu o firma de pensii private. In functie de interesele afacerilor lui, instiga la demonstatii, la greva sau nu. Nu ii era lui de oameni, ci de afacerile lui.
    2) Vasile Darle, secretarul Cartel Alfa Satu Mare si-a angajat mai multe rude la Electrolux (se pare ca si sotia, si ginerele si fiica sau fiul, de asta nu sunt sigura). Atunci cum ai tupeu sa te arati si sa zici ca lupti pentru dreptate? care dreptate, cand iti bagi neamurile pe pile, dar ii acuzi pe maistri de asa ceva? Si daca stiai ca e asa de rau la Electrolux si e “sclavagismul”in floare, cum naiba iti aduci neamurile acolo?

  6. Lica Răspunde

    Cartel Alfa si grevistii pe care ii instiga gandesc si se comporta ca niste tarani prosti! “Sa moara si capra vecinului!” asa gandesc astia.
    Boicotu asta nu se justifica. Salariul in productie e calculat fata de minimul pe economie pentru ca nu poti sa te raportezi la mediu, unde intra toate salariile judecatorilor, medicilor, profesorilor universitari etc. Iar fata de minimul pe economie, salariul in productie la Electrolux e foarte bine pozitionat. Ca sa nu mai vorbim de toate celelate beneficii plus conditiile de lucru – e curat, e cald iarna, primesc 2 litri de apa minerala gratis pe zi, vara, au vestiare cu dusuri si dulapuri personale etc.
    Cei din Germania au boicotat mutarea fabricii in Africa pentru ca acolo lucrau cu copii, deci era vorba de o exploatare a copiilor.
    Boicotul acesta va face mai mult rau decat bine. Se vor pierde locuri de munca.
    Grevistii si-au dat seama ca au gresit, dar e prea tarziu sa mai renunte din orgoliu si sa se intoarca in fabrica dupa toate cate au strigat si i-a vazut toata lumea pe liveurile de pe FB. Acum isi dau seama ca pierd un loc de munca bun si ca nu vor gasi altul mai bun si, de ciuda, isi zic ca mai bine se inchide fabrica si nu mai angajeaza nici pe altii, ca sa nu aiba nici altii loc de munca asa bun, daca ei il pierd.
    Tarani prosti!!! mai bine plecati naibi ca asa ati promis, si Sorin Faur a zis ca mai bine isi da demisia si pleaca decat sa se intoarca. Dati-va demisia si lasati-i pe alti care vor, sa lucreze. Credeti-ma, sunt unii care abia asteapta sa se elibereze posturile alea blocate de grevisti.
    Dar nu, ei mai bine arunca cu rahat in toti, sa nu miroase doar ei.
    Acum, ca fabrica a dat in judecata sindicatul, sa declare greva ilegala, poate se fac si niste cercetari sa se vada cati lucra la negru.

  7. Simi Răspunde

    Ce dezinformari baga sindicalistii!!! La greu!!! Salarul mediu la TESA in Electrolux nu e 15.000 lei cum nu sunt eu extraterestru! Presa ar trebui sa verifice asemenea informatii inainte de a le publica.

  8. Costea Răspunde

    DE CE nu va dati demisiile mai oameni buni?? Lasati aceste salarii mizere si conditii grele de munca pentru cei care vor sa munceasca. Suntem in 2019, piata este libera !
    Daca Electrolux isi face bagajele si piata muncii din Satu Mare se umple cu 1000 de someri, credeti ca alte companii vor oferii salarii mai mari????? Din contra!!! Salariile in Satu Mare vor scadea!

    Acesti lideri de sindicat va manipuleaza pe toti ! Stati de 7 saptamani fara salarii si inca mai credeti in ei.

  9. Adrian Cozma Răspunde

    Va manipuleaza liderii de sindicat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.