Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

Tânăr prins cu o armă în bagaj, la Vama Petea. Este cercetat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit în bagajele unui cetățean din Ucraina, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizării, marca Walter și 27 de cartușe, pentru care nu avea autorizație de procupare și deținere.

Un cetățean ucrainean, în vârstă de 23 de ani, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Renault, înmatriculat în România, s-a prezentat ieri pe sensul de intrare în ţară.

În urma controlului specific efectuat asupra autoturismului și persoanei, au fost descoperite, în bagajele cetățeanului ucrainean, un pistol din categoria armelor neletale, supuse autorizării, şi 27 de cartușe pentru această categorie de armament.

Echipa operativă a stabilit faptul că pistolul respectiv intră în categoria armelor neletale pentru producere de zgomot, fiind marca Walter, de calibrul 8 mm.

Deoarece tânărul din Ucraina nu a putut prezenta autorizație de procurare și deținere, arma neletală şi cele 27 de cartușe au fost ridicate în vederea confiscării și urmează a fi predate Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Satu Mare.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea armelor și munițiilor și tentativă la contrabandă calificată, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.