Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

11 lei/lună, chirie în centrul orașului Satu Mare. Cât plătesc partidele pentru sediile lor

Primarul Kereskenyi Gabor a făcut publică lista cu suma pe care o plătește fiecare partid lunar pentru sediul în care își desfășoară activitatea. Cea mai mică chirie este a celor de la FDG, care plătesc 11 lei/lună pentru sediul de pe strada Horea, urmată de chiria celor de la UNPR, în valoare de 16/lună pe strada Hám János.

Redăm integral mesajul primarului Kereskenyi Gabor:

„PSD Satu Mare dă dovadă de o ipocrizie maximă. Reproșează UDMR că vrea să-și cumpere sediul cu 132.100 de euro, în timp ce PSD Satu Mare plătește de ani buni de zile pentru un sediu de 1.169 mp o chirie lunară de 199 lei!

Mai trebuie precizat că sediul PSD Satu Mare este singurul sediu al unui partid reabilitat în 2012 din fonduri de la bugetul local. Din cauza populismului ieftin promovat, PSD Satu Mare a scăzut sub 10% din preferințele electoratului!

Vă prezint situația chiriilor plătite pentru sediile partidelor politice din municipiul Satu Mare:
– PSD – str. Ștefan cel Mare 1 – suprafață 1169 mp – chirie 199 lei/lună
– ALDE- str. Al. Ioan Cuza 1 – suprafață 56.96 mp – chirie 461 lei/lună
– UNPR- str. Hám János 2/4- suprafață 96.45 mp – chirie 16 lei/lună
– UDMR- str. Mihai Viteazul 10 – 448 mp, din care 224 reprezintă subsolul- chirie 1020 lei/lună
– PNL- Libertății 17- suprafață 226 mp – chirie 887 lei/lună
– FDG- str. Horea 10- suprafață 61.69 mp – chirie 11 lei/lună”

 

10 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    PSD CIUMA ROSIE !!!!!!!!!!!!!!!

  2. M Răspunde

    hai sa licitam peste ei, sa vedem la ce suma ajungem.

  3. figaro Răspunde

    UDMR ciuma rosu

  4. Popescu dan Răspunde

    Mai exista UNPR?

  5. mirciulica Răspunde

    amu ce ati facut? io vam zis mucles prostilor ca si noi vrem a cumpara sediul psd pe bani marunti. amu o belim nu cumparam va zic io domnul mircea

  6. Rodica Răspunde

    Voi chiar credeti povestile ăstuia ? Cum saracie va explicati aceasta …..corectitudine a udmr-ului care cica plateste cea mai mare chirie , cu detalii – vezi doamne – ca platesc si pentru subsol ( sau , de fapt ei sunt din nou cei discriminati ca platesc cel mai mult) ! Acest tovaras dezinformeaza ( in stilul udmr si celorlalte partide) ; peste tot in acest oras -si nu numai – chiriile se socotesc la metru patrat , cele din centru fiind cele mai mari ; daca din exemplele prezentate luam cazul FDG , socotiti ce chirie e aceea de cativa banuti pe mp , impartiti singuri suma platita la suprafata ! Alta aberatie – cica psd vrea sa-si cumpere sediul cu o anumita suma – pai tranzactiile de acest gen se fac cu evaluator , cu platit de taxe si onorarii , nu vii tu , chirias si spui vreau sa cumpar sediul acesta cu o anumita suma ! Da in proprietatea cui sunt aceste cladiri (sedii de partide) ca vine chiriasul si-si impune punctul de vedere ? Si-apoi aceste chirii de catre cine au fost stabilite ? Cine si de ce permite aceste lucruri ? De fapt , nu faceti decat sa ne confirmati acele lucruri pe care noi le stim despre clasa politica . Plus ca , pentru a clarifica veridicitatea celor afirmate , trebuia sa prezentati ori clauzele contractelor incheiate pt. aceste spatii , ori viramentul bancar lunar . Pe când o informare si cu salariile din administratie ?

    • Lili Răspunde

      Foarte corecte întrebările dar din păcate nu cred că veți/vom primi un răspuns! Actualul primar demonstrează că este un politician mărunt gen “hoțul prins întreabă de ce nu sunt prinși și ceilalți hoți ci doar el”!

  7. Y_grec Răspunde

    Nu-l întreabă nimeni pe Gaboraș , de ex. cetățenii orașului câtă chirie platesc pentru spațiul de la Someșul unde a mutat taxele locale . Și de ce nu le-a mutat pe Ștefan cel Mare că pesedeu are 1200 mp acolo pe chirie de nimic , le putea eventual lăsa și lor 100-200 mp .

  8. sophia Răspunde

    D-le primar, vreti sa-mi spuneti ca DOAR acum ati aflat aceste lucruri? Ca nu le stiati cand ati fost deputat? Vreti sa-mi spuneti ca doar in Satu Mare partidele platesc chirii de nimic pe spatiile pe care le detin? De ce nu ati facut nimic cand ati fost in Parlament? Sa initiati un proiect de lege care sa reglementeze aceste lucruri? Ce fac parlamentarii formatiunii politice din care cu onor faceti parte? Va spun eu: defriseaza paduri, se aliaza cu cei care sunt la putere, indiferent de platforma politica, voteaza cu ambele maini pensii speciale, etc! Aud?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.