Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Conducerea Electrolux: Liderii de sindicate au evitat dezbaterile pe marginea ofertei financiare

Conducerea Electrolux Satu Mare a remis către redacția noastră o nouă declarație de presă cu privire la rezultatele ultimelor discuții și negocieri purtate cu liderii de sindicat.

Redăm, integral, declarația conducerii Electrolux Satu Mare:

,,Din păcate, suntem nevoiți să confirmăm faptul că liderii sindicatelor au refuzat, încă o dată, oferta financiară propusă de Electrolux, și au hotărât să rămână în grevă. Luni trebuia să fie momentul în care urma să stabilim împreună detaliile finale ale acordului comun, iar pe această cale ne exprimăm dezamăgirea privind modul în care liderii de sindicate au ales să abordeze întâlnirea. Ei au adus în discuție o serie de aspecte secundare, care nu privesc principalul scop al negocierilor și au evitat, astfel, dezbaterile pe marginea ofertei financiare. Lipsa de disponibilitate de cooperare, alături de faptul că interlocutorii noștri au părăsit rapid întâlnirea, au dus, din nou, la blocarea negocierilor și a dialogului.

Oferta noastră financiară este aceeași și este definitivă, vizând bunăstarea tuturor angajaților, precum și sustenabilitatea producției fabricii: un contract pe doi ani cu o creștere generală de 26,4% raportat la salariul de bază brut al unui angajat din producție, constând într-o creștere treptată a salariului de bază brut și un bonus de prezență în valoare de 200 lei/lună, pentru fiecare an contractual. Solicitările pe care le-am primit ieri de la liderii sindicatelor nu au vizat nicio creștere a pachetului salarial, ci aspecte care se referă la aplicabilitatea ofertei și la alte cereri care nu au făcut obiectul grevei, acesta fiind negocierea ofertei salariale. Credem cu tărie că obiectivul nostru principal este de a ajunge la un acord cu privire la oferta financiară, care va pune capăt grevei și va permite angajaților să se întoarcă la locul lor de muncă. Alte pretexte nu fac decât să amâne rezolvarea situației actuale, iar obiectivul principal trebuie să rămână asigurarea bunăstării angajaților.

Știm cu toții cât de important este, pentru toți cei implicați, să ajungem la un acord final, prin urmare vom continua să fim deschiși pentru a discuta cu liderii sindicali și pentru a pune capăt acestei lungi perioade de grevă, într-un mod constructiv. Suntem interesați doar de bunăstarea tuturor angajaților Electrolux și de sustenabilitatea fabricii, așa cum s-a văzut în eforturile noastre de a negocia, de a invita la dialoguri pașnice și de a răspunde solicitărilor sindicatelor. Sperăm că, în curând, vom ajunge la un acord final, fiind în interesul tuturor părților implicate.”

 

3 comentarii

  1. Marius Răspunde

    Bravo si felicitari liderilor de sectii( tesa ,acoperiri,montaj,depozit)care au obtinut azi o victorie minuscula si au avut curaj sa se revolte impotriva presedintelui de sindicat Faur. Bravo eu zic ca ati fi reusit si fara acordul vicepresedintelui Radu sa obtineti aceasta victoriepe care ei nu au fost in stare sa o obtina.E josnic domnule presedinte Faur cum ai procedat ieri si azi defapt azi strategic ai procedat bine ca nu ai avut curajul sa dai ochii cu noi dupa prostia de ieri.Strategic conducerea a reusit sa te destabilizeze psihic(de aici denota ce esti un lider slab).
    E nevoie de o schimbare ,din pacte cei 3 lidri FAUR,RADU,DARLE, au reusit in ultimi ani sa schimbe statutul sindicatului si acum e cam greu sa candidezi impotriva lor,dar din cate stiu voi lideri de sectie (acoperiri,tesa ,presa,depozite)voi ati putea candida impotriva vicepresedintelui Radu,va lipseste doar curajul,lumea are nevoie de o schimbare.In caz in care revine maine mare bolnav Faur (absentul zilei de azi) care nu a avut curajul sa se prezinte azi in fata noasta sper sa aveti taria sa il repingeti(in sensul sa nu il duceti manie cu voi la intalnire cu directorul fabrici,pentru e e in sare sa isi asume el meritele pentru aceel aford pe care il veti incheia maine cu acordul nostru).
    Da dregi colegi din sure neoficiale am afalt ca maine se incheie totul cu acordul nostru.
    Daca avem taria de caracter ca si pana acum noi putem decide ritmul,asa ca mentinetiva CAPUL SUS

    • Dan Răspunde

      Groaznic cât de incorect ai scris aceste rânduri. Ar trebui ca să ceară greviștii pe lângă bani și concedierea analfabeților…

  2. a Răspunde

    Am si eu vreo doua intrebari: cat castiga un angajat la Electrolux, fara ore suplimentare, in mana? Dar cu ore in plus, etc? Angajatii grupului, ce salarii au in Europa Centrala ( foste tari din blocul comunist)?
    A doua: cate persoane au fost in greva si cati salariati sunt membri de sindicat? Din ce au trait pana azi cei in grevs?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.