Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Continuă războiul la Electrolux Satu Mare. Compania interzice orice activitate sindicală

Continuă războiul la Electrolux Satu Mare, chiar și după încheierea grevei generale. Liderul Sindicatului Liber Samus, Sorin Faur spune că cei din conducerea companiei vor să se răzbune pe liderii de sindicat și vor să interzică orice activitate sindicală.

Cu toate că greva de la Electrolux s-a încheiat, iar muncitorii și-au reluat activitatea de o săptămână, Sorin Faur declară că reprezentanții companiei au pus gând rău liderilor de sindicat. Faur spune că șefii fabricii de la Satu Mare vor să distrugă încet, dar sigur, Sindicatul.

,,Avand in vedere ca conducerea societatii isi continua lupta cu Sindicatul si cu liderii sindicali dupa ce a pierdut razboiul cu grevistii si ca in noul Regulament Intern propus interzice orice activitate de sindicat, in incinta societatii si in timpul programului de lucru, din cate vad eu in noul RI nici panouri de afisaj nu mai avem, ma vad pus in situatia sa va informez prin acest mod de ceea ce se intampla in fabrica.

Desi este ilegal din punctul nostru de vedere, aspect pe care l-am si transmis astazi in scris dupa consultarea cu avocatii Sindicatului, vor sa introduca in Regulamentul Intern un capitol nou numit Obligatiile Sindicatului prin care se interzice orice activitate sindicala in societate in afara biroului sindical si numai in afara programului de lucru, dar nu ai voie sa mai ramai in societate dupa terminarea programului de lucru. Nu ai voie sa intri in sectii ca si lider de sindicat fara aprobarea Conducerii.

Toti conducatorii au fost instiintati de HR Manager sa fie cu ochii pe toti liderii de sectie si cei din conducere si sa le interzica orice activitate in afara de cea de productie. Nu ca ar fi ceva important, dar ca sa vezi pana unde se poate merge ne-au desfiintat si locurile de parcare, cica le trebuie spatiul care de 2 zile sta gol si nefolosit.

Ce este important este faptul ca noi o sa ne aparam in aceasta lupta pe care ei o continua si speram ca sunteti langa noi. Nu lasati sa distruga Sindicatul”, a declarat Sorin Faur, pe pagina sa de Facebook.

 

4 comentarii

  1. hingeru Răspunde

    Se face foarte simplu. Se face o Firma noua unde este interzis sindicatul, gen DRM sau Zollner. si cine vrea se transfera cine nu poate pleca.

  2. Realista Răspunde

    Mi-e milă de toți cei care mai cred celor trei lideri şi nu se intreabă de ce tot ei devin victimele conducerii Electrolux . Din anul 2012 de câte ori v-a vizitat d-ul Faur in secții? De câte ori v-a întrebat personal de problemele voastre? În timp de şapte ani cu ce v-au ajutat? Vă mint şi vă manipulează cum vor ei. De ce nu v-au spus adevărul în legătură cu locurile lor de parcare , de ce au fost desființate? Ei au fost informați de ce se desființează. Dacă cei din conducere au probleme personale cu ei, cu doamna doctor ce probleme au ? Şi locul dânei a fost desființat . Vedeți oameni buni aşa vă manipulează acesti oameni vă dau informații numai pe jumătate ,iar voi să credeți că ei sunt numai victime?.

  3. Neutru Răspunde

    Intreb din curiozitate,liderii de sindicat sunt angajati ai societatii,sau sunt platiti din cotizatiile muncitorilor?Cat castiga lunar liderii de sindicat si ce activitati intreprind cand nu sunt in greva ?Biroul sindical e in incinta societatii si e pus la dispozitia lor gratuit?Cu ce suma cotizeaza lunar membrii de sindicat,si cine dispune de banii lor?De ce avantaje mai beneficiaza muncitorii din partea sindicatului inafara de problemele salarial-litigioase cu societatea ?

  4. obiectiv Răspunde

    V-aţi vândut fabrica pentru a face activitate de sindicat.Big deal! Asta s-a întâmplat şi la nivel de ţară.S-au vândut bănci ca să contestăm dobânzi, s-a vândut petrolul ca să contestăm preţul benzinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.