Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO/VIDEO. Ploile au făcut ravagii în Rătești. Gospodării inundate și drum blocat

Ploile au făcut ravagii în localitatea Rătești, acolo unde mai multe gospodării au fost inundate, iar drumul Satu Mare – Cluj a fost blocat câteva zeci de minute.

Potrivit ultimelor informații furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Satu Mare, în total curțile a 12 gospodării au fost inundate, iar o casă a fost afectată în urma inundațiilor. După zeci de minute în care a fost blocat, Drumul European 81 este din nou practicabil.

La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu patru motopompe. Se acționează în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Ce spun pompierii:

În urma precipitațiilor abundente, înregistrate în această seară în zona localității Rătești, 12 curți au fost inundate, apa intrând parțial în 5 locuințe, iar Drumul European 81 a fost parțial inundat.

Pentru evacuarea apei și restabilirea stării de normalitate, la fața locului acționează două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare și voluntari din cadrul SVSU Beltiug cu patru motopompe. Din fericire, nu s-au impus măsuri de evacuare a populației sau a animalelor.

Recomandarea pompierilor:

,,Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei”.

2 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Def. rebusista: Vin spumos in Ratesti – Solutie: Torente.

  2. y Răspunde

    @Nimeni, eu zic că definiția corectă ar fi mai degrabă “tulburel”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.