Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO/VIDEO. Viorica Dăncilă, în ședință la Prefectură. Promite susținere pentru primari

Viorica Dăncilă a declarat în această seară, în cadrul ședinței de lucru la Prefectura Satu Mare, că îi va susține pe primarii din județ, promițând totodată că Guvernul României va susține cele mai importante domenii, printre care mediul de afaceri și agricultura țării.

Viorica Dăncilă se află într-o vizită de două zile în județul Satu Mare. Prim-ministrul României a ajuns astăzi în județul nostru, fiind însoțit de mai mulți miniștri, printre care și ministrul sătmărean al Apărării, Gabriel Leș. În această seară, premierul a avut o întâlnire cu cu mediul de afaceri și fermierii din județul Satu Mare, întâlnire în cadrul căreia s-au dezbătut principalele programe guvernamentale de dezvoltare economică. Întâlnirea a avut loc în Sala Mare a Palatului Administrativ, iar în luarea de cuvânt, Viorica Dăncilă a ținut să le promită primarilor din județ că au tot sprijinul Guvernului.

,,Am venit la Satu Mare pentru a vorbi de realizări, despre proiecte și de a vedea ce vă preocupă și ce obstacole sunt în domeniul în care dumneavoastră activați. Știu că foarte mulți primari au accesat fonduri guvernamentale și vreau să-i îndemn să acceseze și fondul de dezvoltare și investiții. Dacă pentru noi programul de Guvernare este important, sunt convinsă că fiecare primar a mers în comunitatea lui cu un program local și vreau să știe fiecare primar că Guvernul îi va susține în acest demers. Vreau să le mai spun primarilor că voi adopta, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, primarii au primit asigurări și din partea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici. Ministrul a declarat că nu va tăia absolut niciun venit și le-a promis edililor că nicio unitate administrativ-teritorială nu va rămâne pe minus.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, social-democrații au vorbit și despre agricultură, un subiect pe care îl consideră vital pentru România: ,,Un lucru extrem de important este că datorită acestui Guvern am avut la dispoziție subvențiile la timp, nu am întârziat deloc”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Acest subiect a fost continuat și de premierul Viorica Dăncilă, care le-a vorbit direct fermierilor din județul Satu Mare ce au fost prezenți la ședința ce a avut loc la sediul Prefecturii.

,,Trebuie să ne promovăm produsele tradiționale. Vreau să vă spun că exportul este foarte important. Am început exportul de carne de oaie în Iran și avem posibilitatea de a exporta carne de oaie în Emiratele Arabe Unite. Este foarte important ca cei care produc să știe că au o piață de desfacere în România și o piață de desfacere în afara granițelor țării”, a mai declarat prim-ministrul României.

Prim-ministrul a venit la Satu Mare însoțit de ministrul Finanțelor Publice și ministru interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – ministru interimar pentru Românii de Pretutindeni, Ștefan Oprea și de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

 

 

 

4 comentarii

  1. Adi Răspunde

    SOACRA LUI COICA SHOWWW EXTREM. AȘA FAMILIE MAI RAR EȘTI TARE STELUȚO

  2. mihai Răspunde

    Banii guvernului nu sunt banii PSD-ului, sunt banii Romanilor. Acesti bani, conform legii, nu pot fi atribuiti preferential doar in cazuri exceptionale-calamitati, Orice tentativa de a atribui banii politic este o grava incalcare a legii in cele mai multe tari ale lumii este pedepsita cu moartea. PSD-ul va da bani primariei, este cea mai de joasa speta pacaleala
    pe care si Media o raspandeste, comuna Bosfor din Satu Mare care nu are nici un PSD=ist ,are acelasi drept la banii publici, ai guvernului, ai nostri, ai Satmarenilor ca si orice alta localitate din Teleorman

  3. Nha Răspunde

    Deci pentru toanta asta statea ieri politia la tate colturile de strada !

  4. Y_grec Răspunde

    asta ar trebui sa inceapa dinou clasa a – II-a , capitolul fraze si propozitii , analfabeta neamului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.