Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

LIVE. Greva de la Electrolux s-a încheiat. Ce au obţinut sindicaliştii

Greva de la Electrolux s-a încheiat. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către lideri sindicali, în fața muncitorilor adunați în fața fabricii.

Aceștia au obținut o creștere de 5,5% pentru anul 2019 a salariului de bază şi un bonus de prezenţă de 200 de lei (240 de lei cu taxele incluse) pentru personalul direct productiv iar începând cu 1 ianuarie 2020 o creştere tot de 5,5% şi o creştere a bonusului de prezenţă de 400 de lei.

Contractul colectiv de muncă nu va fi modificat.

Președintele Samus, Sorin Faur, le-a spus greviştilor să fie foarte atenţi la ce întâmplă mai departe şi să nu fie provocaţi de către colegii care n-au fost în grevă în această perioadă.

“Mâine fiecare vine la locul de muncă pe schimbul pe care ar fi trebuit să fie. Cei care nu mai ştiu pe ce schimb să vină, n-au decât să-i întrebe pe maiştri”, a spus Sorin Faur.

Înregistrarea live o puteți urmări pe pagina noastră de Facebook.

 

 

9 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Totusi sa nu uitam ce a strigat domnul Faur: “Daca nu se rezolva cum vrem noi, mai bine ne dam demisia si plecam dracului de aici!”
    Deci ce vreati? Marirea aia in suma fixa de 330 lei si includerea bonusului in salarul de baza. Cred ca e cazul sa isi dea demisia domnu Faur si sa plece, cum a promis, ca nu s-a obtinut asta.
    Stim ca nu o va face. dar vedeti dumneavoastra, fiti mai cu cap alte dati, cand strigati, ce strigati in fata oamenilor, ca ei nu uita.

    • Karapix Răspunde

      @Alex , satmarenii pe langa faptul ca nu sunt uniti, uita foarte repede … pe asta se bazeaza politicul local si nu numai …

  2. Rodica Răspunde

    In sfarsit!

  3. Simi Răspunde

    ei, liderii de sindicat sa se incline in fata oamenilor, dar oamenii sa fie atenti in cine isi bun baza si in cine au incredere data viitoare.

  4. john Răspunde

    S-a terminat greva, sefii raman aceeasi.Pardon, unde-i victoria ?

  5. cârcotaş Răspunde

    Până la urmă tot rămâne ceva, ca după înfrângerea răscoalelor ţărăneşti, şi anume că oamenii pot da dovadă de sacrificiu şi hotărâre plus un plan de contraacţiune pe viitor din partea firmei în cazuri similare. La Zollner şi Drexi se dau măriri de salarii fără să faci grevă.

    • john Răspunde

      Sigur ca nu faci greva ca n-ai sindicat, reprezentanti=0 ca si cum n-ar fi.50 de lei ajunge pe an.

  6. koko Răspunde

    La negocieri nu se discuta de scimbarea sefilor ci doar de mariirea salariilor

  7. john Răspunde

    Traiasca blomi si ciobi in fruntea elx pana la urmatoarea greva. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.