Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Liderii USR-PLUS Satu Mare: Acum începe schimbarea pe care o aşteptăm!

Liderii USR-PLUS Satu Mare, alături de o parte din membrii formaţiunii care a reuşit să obţină peste 16.000 de voturi la nivel de judeţ, au susţinut astăzi o conferinţă de presă în care au dorit să mulţumească tuturor celor care i-au votat, şi au dat asigurări că se vor implica în continuare mult în schimbarea clasei politice.

 

“Doresc să le mulţumesc celor care au ieşit la vot şi colegilor care s-au implicat, începând de la campania de la strângerea de semnături. Cu mijloacele limitate pe care le avem ca partide noi, am încercat să fim în cât mai multe locuri din judeţ, dovadă că nu există UAT în acest judeţ în care să nu fi avut votanţi. Am reuşit, cum am putut, data viitoare va fi mai bine, să ajungem la toţi cetăţenii în întreg judeţul Satu Mare. Astfel, pe municipiul Satu Mare am reuşit să ne clasăm pe locul 2, ceea ce este un rezultat meritoriu, având în vedere structura pe care o are partidul de pe primul loc, UDMR. Am reuşit să ajungem atât la electoratul de etnie maghiară, am reuşit să avem pliante în ambele limbi. Rezultatele se văd. La nivel de judeţ am reuşit să ne plasăm pe locul 4, foarte aproape de PSD, un partid care funcţionează în judeţ de 30 de ani. Două partide, unul în 2016 şi altul în această iarnă, au reuşit să fie la aproximativ 1.000 de voturi în spate”, a spus Ciprian Horvat, reprezentantul PLUS în Biroul Electoral.

Preşedintele USR Satu Mare, Radu Panait, a spus că acum începe schimbarea dorită de ani de zile.

          “Am avut sprijinul foarte multor oameni din judeţul Satu Mare. Vreau să le mulţumesc, fără ei nu am fi reuşit să avem o acoperire de aproape 100%, am avut acoperire 99,2% la nivel judeţean în secţiile de votare. Aceşti oameni s-au mobilizat bine şi eu spun că au făcut tot posibilul ca procesul electoral să se desfăşoare în condiţii corecte, să nu se facă fraude. Cele două partide, USR şi PLUS, sunt partide care s-au format ca şi efect la vechea clasă politică. Noi considerăm că acum începe schimbarea pe care o aşteptăm cu toţii de ani de zile”, a spus Radu Panait, preşedintele filialei municipale USR Satu Mare.

Întrebaţi cu cine ar face o alinaţă, având în vedere structura etnică a judeţului, liderii noii alianţe au precizat că ei văd politica pe proiecte, nu pe funcţii.

          “Până la urmă nu contează cine implementează proiectele, că e UDMR sau Alianţa USR-PLUS, important e ca proiectele cruciale pentru comunitatea noastră să se dezvolte, să fie făcute”, a spus Radu Panait.

“În momentul în care ajungem acolo ar trebui să lăsăm deoparte orgoliile care ţin de politică, că e de stânga, de dreapta, şi ar trebui să lucrăm în folosul cetăţenilor”, a punctat Robert Costea, membru PLUS.

Deocamdată, USR are doar 150 de membri la nivel de judeţ, iar speranţele sunt că vor creşte la peste 200 în următoarele luni.

USR are filiale în Satu Mare, Tăşnad, Carei, Viile Satu Mare, şi urmează să deschidă o filială în Negreşti Oaş.

“Numărul membrilor a crescut cu 150% în ultimele cinci luni. Considerăm că am pornit de la un nivel foarte mic, 150% înseamnă că am depăşit 100 de membri. Noi ne aşteptăm ca în următoarele şase luni să depăşim 200 de membri şi să ajungem undeva la 10, chiar 12 filiale”, a spus Radu Panait.

PLUS funcţionează sub coordonarea comitetului de iniţiativă, format din cei 14 membri.

“Noi vom ieşi în continuare în stradă, vom începe să ieşim în teritoriu, în rural, pentru că este o diferenţă  mare de mesaj, mesajul nostru ajunge destul de greu. PLUS este construit ca un partid de jos în sus, problemele trebuie să pornească din comunitate, noi vrem să avem oameni în cât mai multe comunităţi astfel încât problemele lor să ajungă mai sus pentru a fi rezolvate”, a adăugat Ciprian Horvat.

În privinţa unor viitoare alianţe, liderii formaţiunilor au exclus din start vreo posibilă asociere cu PSD.

“În mod cert există partide nefrecventabile, PSD, acel partid până când nu se va reforma cu adevărat, dacă schimbă un condamnat penal în funcţia de consilier a premierului cu un alt condamnat penal, asta nu înseamnă că s-a reformat. Dacă îl schimbăm pe Dragnea cu alţi baroni locali, asta nu înseamnă că s-a rezolvat. Oricum acel partid politic nu va intra la negocieri decât pentru funcţii. Pe ei nu îi va interesa cu siguranţă programul electoral, să pună în aplicare ce a promis, îi va interesa funcţii”, a mai spus Ciprian Horvat.

Cele două partide urmează să fie mai active în administraţia locală. Vor lua pulsul comunităţilor locale şi îşi vor exprima părerile în şedinţele de consiliu.

“Nouă din păcate ne lipsesc acum instrumentele, nu avem niciun consilier local, niciun consilier judeţean, şi este foarte greu. Noi am primit un vot de încredere, mai ales la nivelul municipiului Satu Mare şi vrem să-l întoarcem. Este foarte greu, neavând mijloacele necesare, dar vom merge în comunitate, ne vom înscrie la şedinţele de Consiliu Local, vom lua cuvântul în numele comunităţii”, a spus Mircea Ciocan, membru PLUS.

39 comentarii

  1. Ha Sishu Răspunde

    Violenti in exprimare,violenti in comunicare,violenti in abordare !! Batausi,”consumatori” si multi dintre ei fara toate ”tiglele pe acoperis” !!Cei care v-au votat de fapt au votat impotriva psdragnea !!Marsh la cotetz !!

  2. Rodica Răspunde

    Nu ne mai multumiti atat , treziti-va la realitate – lumea v-a votat ca sa scape de psd si Dragnea + Tariceanu , nu fiindca v-ar ….iubi pe voi ! Ziceti ca exludeti orice alianta cu psd – bravo voua , dar cu udmr -ul , cum faceti ? Ca vad c-ati si trecut la multumiri in…. limba maghiara , iar in campanie v-ati …..straduit si cu pliante pe limba lor ! Asta ca buni cunoscatori ai constitutiei Romaniei , care specifica clar care este limba oficiala a Romaniei , sau – trecem peste aspectul acesta – nici n-a trecut bine votul ca va si dati in petic , urmeaza aliante pentru tot felul de interese .( In paranteza , stiti cam cate voturi ati obtinut de la concetatenii maghiari ? Va spun eu , nu multe , asta pentru linistea voastra ) . Dar nu-i nimic , vine si rândul vostru sa fiti taxati pentru aceste lucruri ! Timpul le rezolva pe toate !

    • Feri Răspunde

      Rodica,
      Ție îți e important numai să scuipi sânge în stânga și în dreapta, dar minimul respect față de limba ta maternă, să înveți cinci litere diacritice de pe tastatură, e deja un efort prea mare pentru tine. Așa-i?

      • Rodica Răspunde

        Zi zau ca asta te macina pe tine , ca nu folosesc eu diacriticile ! Si-apoi te-ai gasit sa vorbesti de respect fata de limba romana , când cei cu nume ca tine nu stiu ce sa mai inventeze ca sa n-o foloseasca . Stai cuminte baiete , respectul e ceva ce tu nu cunosti , asa ca mai bine zi care-ti e problema ; sau mai bine nu , ca stiu !

    • harababura Răspunde

      pai am asa

    • nuconteaza Răspunde

      @Rodica Deci daca apar multumiri si viziunea lor e tradusa in maghiara, nu e ok. Daca nu e tradusa, nu e ok, ca maghiarii nu inteleg sau considera ca nu le sunt importanti. Poti sa imi spui care e varianta corecta? Pari genul de persoana care doar se plange. 100% de multumit pe toti nu o sa se reuseasca, important e sa fie cat mai multimita lumea cat mai multi si cat mai mult. Faptul ca sunt sau sper ca sunt si maghiari intre ei, pe mine clar nu ma deranjeaza, poate e un pas in a trece peste aceste diferente si ar ajuta la o colaborare cu maghiarii (nu neaparat UDMR, pe care eu ii voi urmari cu atentie de la ultimele alegeri considerand ca au luat mai multe voturi in Moldova si Oltenia decat erau inregistrati in recensamant (da, verificat de mine personal ca sa nu fac afirmatii aiurea)). Pana la urma toti traim in Romania si ne afecteaza pe toti o guvernare slaba si indiferenta.

      • y Răspunde

        Foarte corectă observație.

        • Rodica Răspunde

          Pai hai atunci sa corectam toate lucrurile ; – Nu-i asa ca se cunoaste faptul ca de fapt cladirea care este -cica – sediul actual al udmr , apartine de fapt actualului presedinte de CJ , pe numele sau Pataki , cladire obtinuta prin -cum sa ma exprim clar si in jargonul tuturor – scheme imobiliare , dar ca sa nu fie batatoare la ochi chestia , o foloseste udmr ca sediu de partid ( dupa ce s-au intocmit pe repede-nainte documentele justificative …..legale );
          – Nu-i asa ca daca udmr nu avea sprijinul psd (si inversa e valabila) nu atingea pragul electoral si se trezeau fara reprezentant in PE , deci asa se explica voturile udmr din Valcea , Mehedinti , Botosani , Arges , etc.;
          – Nu-i asa ca tovarasul Kereskeny & Co au modificat in ultimul moment chiria pe care o plateste udmr ptr. sediu , ca sa dea ….bine la presa si la populatie , si sa bage de fapt pe altii la inaintare ? ;
          – Nu-i asa ca acest pnl-ist Albu este in slujba si sluga udmr , bagat la inaintare pentru toate porcariile ce poarta marca udmr ( si asta pt.ca udmr sa nu intre in conflict de interese la ANI ) , tocmai ca sa nu bata la ochi ; a se vedea ultima sedinta de consiliu când acesta si-a retras un proiect pentru ….clarificari , dupa ce psd amenintase ca nu va vota proiectul si , in concluzie , nu se intrunea cvorumul ;
          -Nu-i asa ca primarul s-a batut cu pumnul in piept ca nu poate rezilia contractul pt. lucrarile de la podul Decebal , cu firma aflata in insolventa , lucru stiut de edili , dar si aici , ca peste tot , au avut interese , din moment ce au achitat pana la ultimul banut aceste lucrari (de toata batjocura) , iar acum anunta rezilierea contractului ( nu stiu ce mai reziliaza din moment ce au facut toate platile catre ei ? );
          _Nu-i asa ca lista ar fi lunga , dar n-as vrea sa pun la grea incercare ….inteligenta unora ca Feri sau Norik care se plangea zilele trecute de ce nu sunt limitate …..postarile ;
          – Nu-i asa ca nu v-ati asteptat sa ….#rezist , dar uite ca v-ati inselat !
          – Nu-i asa ca au pentru ce va multumi unii , fara ….coloana vertebrala ?

      • Rodica Răspunde

        Pana la urma toti traim in Romania ! Mare adevar ai grait ! Care Romania are o limba oficiala ( apropo , tot intreb , pe buletinele de vot s-a inteles limba romana , s-a inteles sensul intrebarilor ?) , dar pe care unii n-o prea agreeaza ; si-atunci de ce ar trebui sa le multumiti pe ungureste ? Poate ar fi cazul sa multumiti si pe tiganeste , sau ruseste , de ce nu si in germana , sau in orice limba a minoritatilor care traiesc pe teritoriul Romaniei ! Cel putin ,asa ar fi corect , daca tot sustineti egalitatea in drepturi si exprimare . Votul este secret , asa ca n-aveti de unde sti cine si ce a votat , eu sunt aproape sigura ca de la minoritatea maghiara n-ati obtinut multe voturi , asa ca slugarnicia voastra este zadarnica ! Iar despre voturile udmr luate de prin nu stiu ce catune din Moldova sau Oltenia , va veni si vremea când se va sesiza vreun procuror si va clarifica situatia aceasta bizara chiar si pentru unii jurnalisti veniti din Ungaria sa faca ….cercetari in aceasta privinta . Desi , personal , cred ca aici psd-ului nu-i este prea strain acest lucru si stie bine ce s-a intamplat ! Da chiar ,NUCONTEAZA !

  3. Ciudatu' Răspunde

    Papagali oportunisti! Nici nu stiti pe ce lume sunteti! O adunatura de looseri de pe la alte partide si spalatii pe creier de la #rezist! Ati apucat sa va scoateti mutrele din anonimat pe baza unui vot negativ, nu ca voi reprezentati ceva demn de luat in seama! Mai usor cu pretentiile si schimbarile! Daca nu pupati in cur vreun jucator important pe scena politica din Romania, voi, singuri, dispareti instant, fix cum ati aparut!

  4. Daniel Sabau Răspunde

    Ce schimbare, fiul chestorului Ciocan de la psd. USR-Plus reprezentati Príncipe Ciocan Mircea (angajat Afir), Horvat Ciprian(angajat Afir). Aceasta este schimbare….

  5. Horvat Ciprian Răspunde

    Suntem bugetari corecti cu salarii de 7.000 Lei/luna.mai facem si politica, avem timp pe
    Langa locul caldut de munca de la stat

  6. Adi Răspunde

    Niște nulități #plus fii de securiști gen Ciocan,dentist cu plângeri de la pacienți, actori violenți asta da alianță. Haideți să ne arătați ce puteți voi să faceți că de comentat este ușor. La treabă băieții, în doi ani nimeni nu știe de voi .Tinerii s-au lăsat păcăliți de iluzii .Nu vă mai votează nimeni dacă nu ne faceți spitale ,autostrăzi, locuri de joacă, parcuri și salariu de 1500 de euro.

  7. Ciocan mircea Răspunde

    Noi avem salarii de 1.500 de euro de la stat?

  8. Adinutza Răspunde

    Vai de capul vostru si de nația voastră.o barat sunteti.A fost vot anti-Dragnea.Nu sunteti mai buni unii ca altii.

  9. Kovesi Răspunde

    Da , ala micu nu e de la SRI?

  10. Coca Inna Răspunde

    Inainte de ”sedinta”,au zis cu totii o rugaciune,”cu usile inchise”, pentru Ponta si Dragnea,care le-au facut dragilor bugetari din USR-PLUS salariile babane,astfel incat sa fie bine hraniti atunci cand injura PSD si liderii acestora ?Bai papagali de doi bani,deja ”sistemul” va verifica sefii de la Bucuresti in legatura cu niste contracte babane obtinute de acestia de la …Dragnea !! ::::))))))https://www.bugetul.ro/unul-dintre-liderii-usr-plus-abonat-la-banii-publici-conexiune-cu-liviu-dragnea/ — Iar ancheta privind ”incendiul” care a distrus arhiva USR,documente care ar fi putut face lumina in chestiunea provenientei si a cheltuirii banilor folositi de USR in campania electorala,de ce nu s-a finalizat???

  11. Altu Răspunde

    După 3 zile de doliu pesedist iată că postacii de serviciu revin in forță. Voi credeți că toți sunt că voi hoți și penali,nu concepeți că alții pot fi diferiți. In încheiere din tot sufletul un m..e PSD

  12. @Altu Răspunde

    ”Hoți și penali” ca noi ??!!!Cine mă-ta ți-a spus ție că eu sunt hoț si penal ?!Ăștia pe care ii consideri ”invingători” ???Ori ai dovezi că vreunul de aici, care are o altă opinie decât a ta, e ”hoț și penal” ??Iar din partea mea, m..e, poți să-i spui si aceleia care te-a conceput,e alegerea ta !! PS- PSD a fost si va fi cel mai mare partid din România,oricât s-ar imbăta niște căcăreze cu apă rece ! Puțină răbdare, și ai să te convingi !

    • Altu Răspunde

      Cine susține hoția, corupția, eliberează pedofilii și criminalii cum poate fi numit? Om cinstit ,nu cred. PSD va ajunge la coșul de gunoi al istoriei, un episod trist precum comunismul din istoria României

  13. Peneleoaica Răspunde

    Dragi prieteni!
    Mare atenție la PNL! Preșul Albu a înnebunit si vb urât de USR PLUS! Nu poate înghiți bătaia pe care i- am administrat-o în Satu Mare! De ce se miră? Blat cu PSD prin nevasta- sa, slugă ordinară la UDMR (s-a văzut cum a vrut să le facă cadou sediul) si alte măgării! E bine totuși pentru noi că nu i s-a cerut demisia! Dacă o ține tot asa, în 2020 PNL va avea maximum 10%!

    • @Paneleoaica Răspunde

      Du-te băi,si termină-ti de mâncat lăturile !!Să nu te ft pe tine grija de atenția noastră !!Până sa ajungeti voi la valoare PNL va curge multă apă pe Somes !!Capisci??Hai,la coteț !!

  14. Peneleoaica Răspunde

    Cred că nu ai văzut rezultatele alegerilor din 26 mai! Oare cum de v- am bătut la Satu Mare, unde voi aveți doi viceprimari? De Albu v- am spus dar si tanti Doina Feher e o flamânzita, pe lângă salariul uriaș se lacomeste sa mai si predea la câteva licee, alungând astfel tinerii profesori in strainatate din cauza ei. Dancila de Satu Mare! Nu o sa scăpați ieftin, coruptilor din CIUMA GALBENĂ! E rândul vostru tradatorilor de neam, manca-v-ar streangul!

  15. Romanu' Răspunde

    usr – plus = oportunisti si fripturisti.
    niste neo-marxisti drogati

    • Cipri Răspunde

      Ce ciudat! Oare satmarenii nu cumva cred altceva? Mai uitati- va odată la rezultatele alegerilor de duminica trecută, Stim băieți, e greu de înghițit această înfrângere pentru PNL. Încep să se arate roadele trădării voastre. Si e doar inceputul. Alt vânt va sufla de acum si in Satu Mare! Vom spune TOTUL despre ilegalitățile peneliștilor. Si apoi sa mai vedem cine o sa va mai voteze! Ati crezut ca n- o sa ne prindem? Ii asteptam in USR pe toți penelistii necorupti! Aici e locul lor! Aici e viitorul politicii adevărate!

  16. Big Brother Răspunde

    SUNTETI DOAR GUNOAIE. PUI DE SECURISTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Cipri Răspunde

    Satmarenii se trezesc încet și văd si fărădelegile peneliștilor! V-ați batut joc de oameni, Albule! Aroganță, Cârdășie si Trădare! Imi pare rau dar ăsta e sloganul vostru! In 2019 am scăpat de Ciuma rosie, urmeaza in 2020 sa scăpăm si de cea galbenă! Oamenii văd foarte bine ce se întâmplă si in cine mai pot avea incredere!

    • c-block Răspunde

      Deocamdata sustineti ce nu e bine si ce nu veti face. Nimic concret. Asta stie toata lumea deja. Gargara ieftina si sloganuri bilingve. Semanati izbitor cu defuncta PPDD. Ce veti face daca sa zicem castigati alegerile? Nu aveti cu cine sa conduceti, asta-i adevarul. Cu niste galagiosi si gicacontra? Hai, mai! Fii mai serios!

      • Cipri Răspunde

        Hei, ce surprins ai fi, daca ai sti cati oameni competenti si cinstiti vin înspre noi! Dar și mai surprins ai fi dacă ai sti câți peneliști onești, sătui de gașca lui Albu si Feher se gandesc să ni se alăture! Ai fi crezut ca vom bate PNL la Satu Mare? Se poate! Și tot ce e de dreapta necorupta, va veni la noi!

        • c-block Răspunde

          Deocamdata demonstrezi ca stai calare sambata seara pe calculator si dai replici. Cati ani ai totusi? Nu ca ma intereseaza, era o intrebare retorica.

          • Cipri

            Ca și tine, tot călare…Deocamdată, că așa iti începi toate frazele. Ani nu am foarte mulți, dar vorba aia, nu vreau să mor la 30 de ani și să fiu îngropat la 70! Si de aceea cred că și Satu Mare are dreptul să supraviețuiască!
            Până acum am văzut cum a tot fost mutilat. Destul, prietene, mult prea destul…

      • cârcotaş Răspunde

        Măi faszy! Tu le tai aripile acestor tineri ca să ce? Să-i susţii pe cei de care nu putem scăpa nicicum? Sigur că sunt şi oportunişti dar alternative nu avem!

        • c-block Răspunde

          Faszy, eu spun doar ca trebuie sa fie foooarte atenti cu cine si cum colaboreaza. Astia care infiltreaza partidele sunt foarte jmekeri, unsi cu toate alifiile. E full orasul cu ei. Ti-as pomeni PNTCD-ul dar poate nici nu stii despre ce vorbesc. De aia pomeneam de PPDD. Nu sa castigi voturi este cea mai mare smecherie ci ca sa obtii controlul puterii, in sensul bun al cuvantului. Pentru asta trebuie oameni si oameni de calitate. Nu trebuie sa ma asculte nimeni. Tot inainte baietii, dati cu capul de perete! Sunteti majori, nu?

  18. Gicu Hugi Răspunde

    Ce de postaci pe aici… suferinta se pare ca e chiar mare la pesedeu cand pierzi alegerile chiar si umilind romanii din strainatate. Pesedeaua ar fi iesit lejer pe 3 daca ar fi fost lasati romanii de acolo sa voteze, iar UDMR nu ar fi prins Parlamentul European.

  19. Negru Răspunde

    Nedumerire: daca noi, ăștia de la USR suntem niște amărâți, anonimi si necunoscuți, atunci cum or fi ăia pe care i- am batut la Satu Mare, PNL și PSD??? Unii spun că am avut noroc că PNL e compromis la Satu Mare, grație viceprimarilor vânduti la PSD si slugi la UDMR. Hai că e bine, se trezesc satmarenii si vad acum pe mâna cui s- au dat. Avem la dispoziție un an intreg pentru a scoate un candidat la Primărie, tânăr și competent si o listă de consilieri exemplară!

    • @Negru Răspunde

      Aceleasi porcării pe care le promitea si Dan Diaconescu,si totul a fost doar un mare fâssssss !!Ok,dar el a câstigat la alegerile pentru Parlamentul României,deci a putut participa la jocurile politice din interior,pentru că ce s-a votat acum nu are nicio relevantă pentru România,sau cel putin nu a avut până acum !!Adică ori cu ei ori făra ei că la viata si bunăstarea românului de rând n-au contribuit cu absolut nimic,doar atât că cei treizeci si cava de ”europarlamentari” au avut bafta să incaseze salarii uriase !!Atât !!Asadar,incă o dată,nu vă mai imbătati cu apă rece,pentru că n-ati câstigat voi,ci a pierdut PSDragnea !!PSD si PNL sunt cele mai mari partide românesti,si doar accidental ajung in situatii de acest fel,atunci când oamenii simt o refulare fată de un lider sau fată de unele măsuri antisociale luate de către acestia.

      • Negru Răspunde

        De unde si până unde asemănarea cu PPDD? Oare de ce ar trebui să rămânem mereu doar cu partidele acestea obosite de tip PSD sau PNL? Nu cumva am ajuns aici din cauza lor?
        Am promis noi ceva irealizabil, am împărțit zahar si ulei? Am smuls oamenii din case sa meargă la vot? Am furat pe cineva? Am mințit? Am amăgit electoratul? Oare de ce este asa de nemulțumit? Avem noi primării,consilii, ministere sa putem obliga pe cineva?
        Voturile noastre vin de la oamenii liberi, nu uitati asta! De la cei care nu mai suportă potlogariile si cardasiile!

    • Road Runner Răspunde

      Au votat cu voi numai de sanchi, sătui de lăbarii din pesede , udemere şi penele, nu că ar fi extaziaţi de gaşca voastră.

      • Negru Răspunde

        Ai dreptate Road Runner dar nu putem asa, la nesfarsit sa tot votam impotriva si niciodata pentru ceva. Asa unde ajungem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.