Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Furtuna a produs dezastru în toată țara. Sute de copaci doborâți și oameni prinși sub un acoperiș luat de vânt

Vremea rea a produs efecte în 98 de localităţi din 20 de judeţe, pompierii intervenind pentru degajarea a 30 de acoperişuri şi a 228 de copaci care au căzut din cauza vântului.

Meteorologii au emis, în ultimele 24 de ore, 12 avertizări cod roşu şi două avertizări cod portocaliu, fiind anunţate furtuni cu rafale de vânt care au depăşit 110 kilometri la oră. Misiunea pompierilor a fost una extrem de complicată, salvatorii fiind solicitați să intervină în sute de situații.

,,În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 12 avertizări cod roşu şi 2 cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip nowcasting, care anunţau intensificări ale vântului ce local vor ajunge la  viteza de 110 km/h. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autorităţile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive şi operative care se impun. Au fost transmise şi 23 de alerte pentru populaţie prin sistemul Ro-Alert. În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 98 localităţi din 20 judeţe”, au transmis, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel naţional au fost afectate 30 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi de vânt 228 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile), fiind avariate 21 autoturisme.

Dacă în municipiul și județul Satu Mare Codul roșu a lăsat urme extrem de puternice, furtuna violentă nu a fost mai blândă nici cu județele vecine. În Cluj, șapte echipaje de pompieri au intervenit pentru degajarea mai multor acoperișuri/elemente de acoperiș și arbori doborâți în urma vijeliei.

Vijelia a făcut victime în Baia Mare, acolo unde mai mulți oameni au fost prinși sub un acoperiș luat de vânt.

Codul roșu a făcut ravagii și în Oradea și Bihor: copaci rupți, acoperiș smuls, grindină și inundații.

Citește și —-> Prăpăd în Grădina Romei. Copacii, ca după bombardament; Furtuna i-a luat pe rând. Șase copaci doborâți la Ardud, unul după celălalt; Dezastru în urma Codului Roșu, la Satu Mare! Copaci căzuți și acoperișuri desprinse

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.