Ultima actualizare: ieri, 20:42
Locale

Medicii de familie avertizează: Sistemul cardului de sănătate e în colaps

Sistemele informatice pe baza cărora ar trebui să se stabilească relația dintre medicii de familie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și pacienți funcționează cu sincope foarte de mari, avertizează reprezentanții medicilor de familie.

Reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) spun că sistemul informatic pentru medicii de familie este în colaps total.

,,Disfuncționalitățile sistemului creează probleme insurmontabile medicului de familie, atât la nivel birocratic cât și în comunicarea cu pacientul. De exemplu, documentele emise la un cabinet de medicină de familie (bilet de trimitere, rețetă electronică) trebuie validate în termen de maximum 72 de ore, însă au fost situații în care pe o perioadă de 3 zile sistemul a funcționat adunat 2-3 ore”, spun medicii de familie.

Mulți dintre medicii de familie spun că se trezesc noaptea pentru a valida documentele de peste zi, sperând că sistemul este mai accesibil în această perioadă a zilei.

Sursa: Digi24

 

3 comentarii

  1. raudetot Răspunde

    FELICITĂRI ACELOR PERSOANE CARE AU CREAT ACEST SISTEM INFORMATIC ȘI ACELORA CARE L-AU APROBAT. CE BUCURIE SA STAI ORE SAU CHIAR ZILE ÎNTREGI LA MEDIC ÎN AȘTEPTAREA UNEI REȚETE SAU A UNEI TRIMITERI! DE ANI DE ZILE SE ÎNTÂMPLA ASA CEVA, PACIENȚII PLĂTESC DIN BUZUNARUL LOR CONSULTAȚII DE SPECIALITATE PENTRU CA NU POT PRIMI O TRIMITERE.
    CÂT DESPRE CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE…VAI DE ELE! ȘI DE VIAȚA PACIENȚILOR.

  2. Rodica Răspunde

    Dar ce de bani a incasat cineva pentru acel sistem informatic ! Ca pentru toate, de altfel , din institutiile statului ! Nu-i bai , platim noi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.