Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Satu Mare, sub Cod galben. Avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis o nouă avertizare pentru Satu Mare. Aceștia anunță Cod galben la nivelul întregului județ și se așteaptă la ploi torențiale, furtuni și vijelii.

Avertizarea Cod galben a intrat în vigoare astăzi, joi, 20 iunie, la ora 12.00 și va fi valabilă până în această seară la ora 23.00. Mai mult, meteorologii au emis și o informare de vreme rea, valabilă la nivelul întregii țări.

,,În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova, în vestul Dobrogei și local în Muntenia și Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, anunță meteorologii.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că rămâne în vigoare și o informare de caniculă: ,,Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.