Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Zeci de percheziții la traficanții de droguri. Captură impresionantă a polițiștilor

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 74 de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost indisponibilizate droguri, bani (în lei și în valută), echipamente IT, țigări de contrabandă, autoturisme și bijuterii.

Astfel, în perioada 17 – 30 mai a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au acționat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Pentru probarea activității infracționale a 80 de persoane, polițiștii și procurorii au organizat 43 de acțiuni operative. 37 de persoane au fost reținute sau arestate și alte două persoane au fost plasate sub control judiciar.

În urma acțiunilor, au fost indisponibilizate aproape 1,4 kilograme de canabis, peste un kilogram de amfetamină, 2.110 comprimate de MDMA, 171 de grame de cocaină, heroină, ketamină, ecstasy, muguri și plante de canabis, substanțe psihoactive și comprimate. Au fost ridicate 5 cântare electronice, 7 grindere și un plic, folosite în activitatea de trafic de droguri.

De asemenea, polițiștii au ridicat bani (aproape 410.000 de lei, peste 71.000 de lire sterline, 32.700 de euro și 11.000 de dolari), 200 de grame de bijuterii și echipamente: 3 laptopuri, 4 tablete, peste 50 de telefoane mobile și 18 cartele SIM, 30 de medii de stocare,  6 harduri externe și o unitate centrală. Au mai fost indisponibilizate 13 autoturisme, o armă de foc și o armă albă, precum și aproape 2.500 de pachete de țigări de contrabandă.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi.

Sursa: Poliția Română

Un comentariu

  1. Adrian Cozma Răspunde

    Un abuz. Au fost perchezitii fara mandate emise de judecatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.