Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Adrian Cozma, împotriva majorării indemnizației membrilor CA de la Aeroport: ,,Să păstrăm o decență”

Adrian Cozma este împotriva majorării indemnizației membrilor din Consiliul de Administrație de la Aeroportul Satu Mare. Consilierul județean a declarat că trebuie să existe respect pentru banii publici, iar aleșii locali ar trebui ,,să păstreze o decență” atunci când vine vorba de alocarea de fonduri.

Redăm declarația făcută de consilierul județean Adrian Cozma:

,,E important ca noi, aleșii locali, să păstrăm o decență atunci când alocăm fonduri. Sunt mulți angajați în Primăria Satu Mare și în CJ Satu Mare care lucrează cu responsabilitate și venitul lor ajunge la nivelul unui reprezentant în Consiliu de administrație de la Aeroport, care are poate o ședință pe lună.

În acest context am cerut președintelui CJ Satu Mare să retragă proiectul privind majorarea indemnizațiilor celor din consiliu de administrație de la Aeroportul Satu Mare și e bine că a fost retras fiindcă 3000 de lei nu e o sumă tocmai mică. Sper să rămânem așa fiindcă nu văd argumente pentru a majora suma, deci implicit nu voi susține niciun proiect pe tema asta.

Măcar în comunitatea noastră să arătăm respect față de banii publici. Sunt pentru venituri sporite ale celor care lucrează și care au responsabilități. Sunt pentru un echilibru social în baza meritului și a competenței fiecăruia”.

18 comentarii

  1. sm Răspunde

    3000 de lei pentru o participare la o ședință??? un muncitor care muncește pe bandă într-o fabrică primește după două luni de MUNCĂ atâția bani! Rușinos e puțin spus…

  2. Otelarul Răspunde

    Atentie la băiatul ăsta! E singurul politician satmarean care ține cu cei mulți! Are curaj si caracter! Acum poate ca avem cu cine să votăm!

    • Ioan Popa Răspunde

      Pe ,,băiatul asta” îl doare fix in ciur de cei multi ! Este un parvenit cu un caracter infect, dornic mereu de ,,poziții fruntașe” si de ros ciolan !
      Discuțiile serioase se fac in alta parte , nu in fata camerelor video ! O pușlama !

      • Georgiana Răspunde

        Că bine zicea un filosof trecut prin multe: dușmanii se împart în trei categorii: dușmani obișnuiți, dușmani de moarte si colegi de partid!
        Ghiciți cine e Ioan Popa,că nu-i greu!
        P.S.: un indiciu: precis nu e din PSD!
        Cozma poate fi la sm ptr PNL, ceea ce a fost Rareș Bogdan la nivel central.

  3. BMA Răspunde

    Vă rog să verificați, la ieșire din Culciu Mare, practic între Culciu Mare și Culciu mic, apoi între Apateu și Culciu Mic, la ieșire din Apateu spre Culciu, au fost uitate porțiuni de drum, la care nu au fost intervenții, deși necesită. Nu știu dacă au fost UITATE intenționat sau urmează să fie reparate. Totodată muncitorii nu respectă normele de protecție atât a lor, cât și a participanților trafic (nu e normal să decupeze porțiuni de drum fără a proteja participanți la trafic, oricând putând sări bucăți din asfalt și avariind participanții la trafic). Vă rog cei în măsura să ia atitudine, trebuie să se întâmple tragedii, trebuie sa moara cineva, ca în cazul fetei/fetelor ucise, ca să se ia masuri?!!!!
    PS: Pe raza Comunei Culciu, lucrările s-au făcut de mântuială, nu s-au asfaltat toate, gropile. La întrare în Corod, la întrare în Culciu Mare, pe sensul de drum spre Caraseu. Este inadmisibil, nu se sesizează nimeni.

  4. Anonim Răspunde

    Buna un proiect cu 300 RON pe ședința este necesar. A nu vret o fac eu pentru 250 și o cafea.Gata ma ajunge.

  5. Szalma Jack Răspunde

    Pentru ce e nevoie de ”consiliu de administratie” la aeroport,la apaserv etc.??Si cine face parte din acest consiliu,sa-i putem scuipa cand ii intalnim?Daca am face un calcul la nivel national la toate indemnizatiile din ”consiliile de administratie”,totalizand 30 de ani,am descoperi ca din banii respectivi demult aveam autostrazi in toata Romania !!

    • cetatean Răspunde

      citeste legea apoi da-ti cu parerea

      • @cetatean Răspunde

        Care legi?! Legile pe care le-au facut tot ei pentru interesul propriu ??Din cei 30 de ani ,de la revolutie si pana acum, 20 de ani aceasta tara a fost condusa de niste derbedei care n-au urmarit altceva decat cum sa se imbogateasca !!Spune-mi un singur politician care a plecat sarac din functiile si pozitiile pe care le-a avut !!

  6. liliput Răspunde

    Ce faci Cozma te-ai certat cu finu/nasu?Pai nu tu l-ai pus in CA de la Aeroport pe Ressler junior zis si Golum ,un individ din tribul tau de liliputani cu care te nasesti odata el odata tu?Sa mori tu băi Frodo ,ce civism razbate din ecvestra ta persoana!

  7. Colin Pavăl Răspunde

    Acestia sunt ”amăratii” care primesc 2500 de lei/lună fix degeaba,pentru ca degetele lor ”scumpe” de la o mană sa fie ridicate la cate o sedintă lunară ”de administratie” :

    Director General: Pătrașcu Mihai

    Președintele Consiliului de Administrație: Fulger Aurelia – doctor în economie și director general al unei firme care oferă consultanță pentru companii aeriene.

    Ressler Ștefan – avocat și reprezentant al FDG în Consiliul Local Satu Mare.

    Boldor Călin Răzvan – director de vânzări la ”Compania Națională Aeroporturi București”, apropiat de ALDE.

    Gati Ștefan – reprezentant al UDMR în Consiliul Local Satu Mare, inginer silvic.

    Lohan Vasile – consilier local din partea PSD și administrator de firmă privată.

    Popdan Marius – jurist, apropiat de PNL.

    Iura Florin Horatiu – secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, la propunerea PSD.

    Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, după ce președintele Comisiei juridice din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a scos la iveală întreaga ”operațiune”.

    Președintele Consiliului de Administrație: Fulger Aurelia – doctor în economie și director general al unei firme care oferă consultanță pentru companii aeriene.

    Ressler Ștefan – avocat și reprezentant al FDG în Consiliul Local Satu Mare.

    Boldor Călin Răzvan – director de vânzări la ”Compania Națională Aeroporturi București”, apropiat de ALDE.

    Gati Ștefan – reprezentant al UDMR în Consiliul Local Satu Mare, inginer silvic.

    Lohan Vasile – consilier local din partea PSD și administrator de firmă privată.

    Popdan Marius – jurist, apropiat de PNL.

    Iura Florin Horatiu – secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, la propunerea PSD.

    Iar ”bietii” de ei,pentru ”efortul maxim” ,si-ar fi dorit totusi 3000 de lei/lună,pentru că,nu-i asa,”la tăți ni-i greu” !!!Oare chiar nu vom scăpa odată de aceste căpuse care sug banul public fără nicio remuscare????!!!!!Să se desfiinteze aceste ”consilii de administratie” si sumedenia de ”agentii”,care functionează pe langă prefecturi si consilii judetene,că se duc banii nostrii pe apa sambetei,fara niciun rost !!

  8. Colin Pavăl Răspunde

    ***lista publicata pe site-ul Presasm !!

  9. anticoica Răspunde

    O singură observație umilă aș avea. Idem Transurban și mai ales Apaserv. Remunerațiile astea se întorc la partide.

  10. putin informat Răspunde

    Chiar sunt impotriva capusarii banilor publici. Pentru asta-l intreb pe d- ul Cozma cati bani ia pentru o sedinta ( una bucata sedinta) dansul sau alti consilieri. Iar vedem ce fac altii dar noi incasam bani mult mai frumosi. Daca vrea decenta de ce nu refuza indemnizatia de consilier lucrand gratuit “pentru binele celor multi”. OUG 937/2018 stabileste salariul minim pe economie. Legea spune ca la studii superioare si vechime de min.1 an salarul minim brut este de 2350 lei, adica se ia “in mana” 1413 lei. Deci acesti bani ii poate lua orice neica nimeni care a facut o facultate platita de mamica si are un an vechime. Cei din consiliile de administratie au trecut printr-o comisie deci de bine de rau sunt verificati si au niste studii. Va referiti la un venit de 3000 lei BRTU. Asta inseamna “in mana” 1774 lei deci cu 361 lei mai mult decat salariul minim pe economie pt studii superioare. Cei din consiliile municipale si judetene ce studii au si cati bani primesc pe sedinta? Hai sa fim intr-adevar decenti. In cazul unor probleme cei din consiliile de administratie sunt “luati la intrebari” si raspund in fata legii nu altcineva.

  11. Autostopista Răspunde

    Domnule Cozma va rog un raspuns cu da sau nu; ati aparat un violator care luase victima cu masina si….a tot violat-o ? Ati afirmat in apararea d-umneavoastra vorbind despre victima” la ce se astepta din moment ce s-a urcat cu el in masina?”. Aparati violatori si vorbiti de decenta?

  12. Big Brother Răspunde

    DOMNULE COZMA VA RUGAM SA FACETI PUBLIC CAT CASTIGA:
    – SOCRUL DVS (ANGAJAT LA SPITALUL JUDETEAN MEDIC SEF SECTIE MEDICINA LEGALA)
    – SOACRA DVS (ANGAJAT LA SPITALUL JUD. SM)
    – SOTIA DVS (ANGAJAT LA SPITALUL JUDETEAN MEDIC MEDICINA LEGALA – ANGAJATA ILEGAL – PESTE NORMA NR-ULUI DE MEDICI LEGISTI PE CAP DE LOCUITORI…)

    VA SPUN EU: TOTAL PESTE 50.000 LEI / LUNA!!!! SI MAI AVETI TUPEUL SA VORBITI DE DECENTA?! SUNTETI UN IPOCRIT!!!!

  13. Rodica Răspunde

    Tovarase Cozma , sau Cosma, n-are nici o relevanta, ne ……rezolvati si pe noi ,amaratii si parlitii ce platim taxe si impozite enorme la bugetul de stat -acelasi buget care va plateste voua salariile , tot enorme , deci , ne rezolvati niste locuri de munca bine platite, in sistemul bugetar? Nu de alta, da parem niste prosti, culmea , in fata unor inculti , ignoranti si agramati care au ajuns pe criterii exclusiv politice in functiii si posturi de care depindem noi toti, cei care am mai facut si …….putina scoala pe bune , nu pe pile ! Haideti , faceti un efort , daca tot pozati in bunul samaritean !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.