Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Lumânări pentru fetele ucise în Caracal, aprinse în fața statuii lui Corneliu Coposu din Satu Mare

Sătmărenii au aprins lumânări și candele pentru cele două tinere ucise în Caracal și în fața statuii lui Corneliu Coposu din centrul municipiului Satu Mare, asta după ce aseară s-au adunat și au ținut un moment de reculegere în platoul de evenimente.

De data aceasta, sătmărenii au făcut un mic altar în fața statuii lui Corneliu Coposu, în memoria Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, tinerele ce și-au găsit sfârșitul în mâinile criminalului Gheorghe Dincă. Oamenii vin, aprind câte o lumânare și se retrag cu ochii în lacrimi, aducându-le celor două adolescente un ultim omagiu.

Reamintim că ieri seara, mai mulți sătmăreni s-au adunat în platoul de evenimente din Pasajul Coposu și au aprins lumânări și candele pentru Alexandra și Luiza. Sătmărenii au păstrat un moment de reculegere și au transmis și un mesaj autorităților după ce Alexandra Măceșanu, ultima victimă a criminalului Gheorghe Dincă, nu a putut fi salvată: ,,Alo, 112! Sunt Alexandra și vreau să trăiesc”.

 

 

21 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Totuși, pentru ce naiba plătește statul român pensii așa mari la foștii angajați din servicii și din poliție?
    Că la o adică, văd că noi, cetățenii, suntem cam singuri.

  2. 007 Răspunde

    Stati cuminti,ca politia are serviciu si tehnologia de locatie a telefoanelor.Ati vazut la televizor,se numeste D.O.S
    Dar de ce nu va intrebati,cine a interzis folosirea ei fara aprobari de la institutii intermediare in cazuri de urgenta ?!Acelasi lucru si cu intrarea politistului in proprietate care se face numai cu mandat si sub decizia PROCURORULUI-JUDECATORULUI.Intreb si va intreb, de ce nu poate intra politistul direct fara aprobari,desigur nu pentru chestii banale ,ci pentru fapte ce pot fi incadrate foarte usor la infractiuni ?
    Interzicerile a fost legiferate de unii politicienii impinsi in fata de tot felul de ,,oameni de afaceri’ si escroci,chiar infractori(vezi cazul Dragnea,etc,etc)pentru a nu fi ascultati si urmariti unde pun la cale tot felul de manarii si escrocherii cu bani publici,trafic de influienta,etc,etc.Apoi sa nu vorbesc de presa aservita acestor tip de indivizi,care v-au manipulat si va manipuleaza in directia in care doresc infractorii,cum ca INFRACTORUL E VICTIMA si VICTIMA E INFRACTOR !Vedeti multi postaci ce sustin acest tip de retorica pe portalsm si aiurea …
    P.S.1.De cate ori v-ati dus la biroul deputatului si/sau senatorului satmerean s-al intrebati de ce fac legi doar pentru DREPTURILE INFRACTORILOR si nu si al VICTIMEI ?De ce ,hai ziceti ,sau mai bine zis scrieti?!
    P.S.2.Concluzia mea este ca trebuie presati ,in fiecare judeti,senatorii si parlamentarii ,pentru a emite legi care sa scoata in evidenta ,COMPETENTA,PROFESIONALISMUL,CARACTERUL CIVIC si nu in ultimul rand, DREPTURILE VICTIMEI

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      “Acelasi lucru si cu intrarea politistului in proprietate care se face numai cu mandat si sub decizia PROCURORULUI-JUDECATORULUI.Intreb si va intreb, de ce nu poate intra politistul direct fara aprobari,desigur nu pentru chestii banale ,ci pentru fapte ce pot fi incadrate foarte usor la infractiuni ?”

      Stimate domn,
      Țin să vă contrazic, legile dădeau voie polițiștilor să intervină, când e în pericol viața unei persoane, și fără mandat.
      O spune asta chiar legea fundamentală, Constituția României:
      “ARTICOLUL 27
      (1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.
      (2) De la prevederile alineatului (1) se poate deroga prin lege pentru următoarele situaţii:
      a) executarea unui mandat de arestare sau a unei hotărâri judecătoreşti;
      b) înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane”.

      Deci, nu e vina politicului aici, CI A OAMENILOR DIN INSTITUȚIILE DE FORȚĂ, acei oameni care ies cu pensii speciale la o adică, dar care nu și-au făcut treaba.

  3. 007 Răspunde

    Nu Cetățeanul turmentat,nu-i asa.Daca ati urmarit situatiile expuse de avocati pe cazul Alexandrei,vis-a-vis de intrare sau neintrare in proprietate ,ati fi aflat ca constitutia nu tine de LEGE.Juristprudenta spune ca Constitutia este etalonul legilor de functionare al statului din care deriva legislatia ,legislatie care poate relaxa sau ingradi anumite prevederi ale Constitutiei .
    Uite cazul foarte explicit al unui avocat(expus la DIGI 24),,In Bucuresti un politist pe rond observa o dara de singe ce intra intr-un imobil,agentii intra fara mandat si obsearva ca fiul isi ucise tatal,DECI FLAGRANT.CE credeti ca au decis judecatorii,AU ANULAT IN INSTANTA TOATE PROBELE recoltate de politisti ,pentru INTRAREA FARA MANDAT IN PROPRIETATE.
    Asa ca te rog fii mai putin,,TURMENTAT si mai mai mult documentat si lasa-ma cu unii politicieni, ca deja mi-e grata.Si ca sa ma intelegi pana si tu despre ce fac vorbire (si)cu politicienii,cum iti explici ca modificarile din codurile penale au fost anticonstitutionale,ACUM ,ca pana la cazul ALEXANDRA, erau in… ,,studiu”?
    Iar daca era liber Dragnea SIGUR erau costitutionale,halal gandire ai frate…sau ce o fi.No Offence !

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Dar când nu i-au localizat in Apuseni cei de la 112 pe Adrian Iovan și Aura Ion tot legile și politicienii erau de vina?
      Eu cred că de vina e incompetenta agenților din structurile de forță, dar care dau vina pe politicieni tocmai că își ascundă incompetenta.
      Tu nu ai citit dialogul dintre Alexandra și 112?

      Americanii l-au localizat pe Escobar și rușii pe Dudaev acu zeci de ani, tot cu ajutorul telefoanelor, dar 112 nu poate.

      • y Răspunde

        @cetățeanul turmentat, bine zis.??
        Eu am ajuns la concluzia că după logica instituțiilor de forță toată operațiunea desfășurată de ei a fost conform protocolului. Doar că …… în acest mare “succes” ……. a decedat o minoră. Chestie minoră. Pentru unii. Citesc acum că de fapt nici concluzii minore nu pot trage de pe urma oaselor incinerate!
        Păi dragilor, dacă a-ți fi mișcat cum fac americanii sau rușii din servicii, poate fata mai trăia. Dacă tot se sapă se va descoperi un întreg lanț de greșeli cum a fost și în cazul Colectiv. Nu am învățat nimic din acele greșeli !?

      • x-ulescu Răspunde

        daca il injurau la 112, pe werner . il localizau in 10 min !

        • a* Răspunde

          Sau pe VVDăncilă 20-20.

          • x-ulescu

            este injurata zilnic , au fost manifestatii ILEGALE , dar nu sa-u luat masuri impotriva acelor tampiti,Dancila nu e prioritatea sts-ului , eventual numai cand ii asculta telefoanele ,sa transmita lui werner ce vorbeste

          • Gyuri

            @x-lescule, eşti tâmpit cu fixaţiile tale. Şi apoi…,,sa-u”???

        • Unu' Răspunde

          Bă găoază, tu il compari pe Președintele țării, votat de 6,288,769 de oameni cu o impostoare politică semi-analfabetă, numită în funcție de către prim-infractorul țării?!?

  4. 007 Răspunde

    1.@cetățeanul turmentat, citeste aici si trage concluzia de rigoare(daca poti) vis-a vis- de vinovati,https://ro.wikipedia.org/wiki/Accidentul_aviatic_din_Mun%C8%9Bii_Apuseni_din_2014.
    2.Zici,,Tu nu ai citit dialogul dintre Alexandra și 112?”ba da,si chiar am ascultat cu toata emotia aferenta tragediei convorbirea ,dar nu mi-a intunecat ratiunea.Sigur ca vocabularul politistilor si chestionarea stari de fapt era pe alocuri lipsite de bun simt si logica,dar acest lucru nu ne poate intuneca ratiunea de a vedea derapajele legilor FACUTE PARCA INTENTIONAT,DACA NU CHIAR INTENTIONAT ,privind reglementarea modurile de actiune si interventie a institutiilor si pe acest tip de fapte.Cui zici tu ca e frica de interceptari,oamenilor cinstiti,sau celor care spoliaza banul public de au facut legislatia cat mai greoaie?!
    Nu incerc sa gasesc o scuza celor vinovati,dar prea le stiu unii pe toate,din gura, dar sunt incapabili sa dea solutii ,desigur la nivelul inteligentelor detinute de fiecare…daca detin asa ceva ?
    Zici @Y,,Păi dragilor, dacă a-ți fi mișcat cum fac americanii sau rușii din servicii, poate fata mai trăia.”Unde vezi tu la americani si rusi legislatie ca la romani,pentru INFRACTORI si nu pentru VICTIMA?
    Pai hai sa-ti explic,de altfel am mai explicat acest lucru,aici si aiurea,cum ca legea romaneasca e facuta de unii politicieni INFRACTORI pentru INFRACTORI .Legea te OBLIGA pe tine VICTIMA sa te GANDESTI ce patesti daca reactionezi chiar ucigandl,cand intra un INFRACTOR peste tine in proprietate si nu INFRACTORUL.Legea spune ca trebuie sa astepti reactia lui si dupa aceea sa aplici (auzi tampenie)autoaparea,ESTE NORMAL,nu-i asa Y si Turmentatule,cu asa legi ? !Vai de voi…

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimate domn,
      Văd că trebuie să vă spun verde în față.
      Tot încercați să apărați instituțiile de forță dind vina pe politicieni.
      Polițiștii nu au urmărit atunci camerele de supraveghere din Dobrovăț, că poate cineva recunoștea mașina.
      Acuma dăm vina pe politicieni pentru indolența și incompetența structurilor de forță.

  5. y Răspunde

    @007. Văd că nu înțelegi. Rar mai vezi atâta incompetență și amatorism ca în cazul de față. Uită-te la știri ce de mobilizare, ce de căutări. Și ce de cheltuieli enorme vor mai fi care puteau fi evitate. Nu politicienii sunt singurii de vină. Calitatea celor, factorul uman din sistem lasă de dorit. În cazul fiecărui factor de răspundere se vede amatorismul, greșeli peste greșeli. Problema este că cineva nevinovat a murit. Și încă o problemă este că nu ai absolut nici o garanție că nu se va repeta. Și îi final îl pui pe Arafat șef la supercomisie care să reformeze un sistem creat chiar de el? Hai, mai lasă!

  6. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Cetățeni, plătiți-vă taxele, ca să aibă statul să dea pensii speciale la magistrați, la cei din servicii și polițiști!

    https://www.youtube.com/watch?v=1UgLKYB68XU
    (dialogul complet dintre Alexandra și structuri)

  7. cârcotaş Răspunde

    Totuşi, fata a spus un nume de pe o carte de vizită. De obicei pe cărţile de vizită sunt şi telefoane. Trebuia exploatată şi această pistă pt. a ajunge la infractor, dar se pare că nimeni nu a întrebat-o de numărul de telefon. Incredibil!!! Şi apoi de ce nu se constituie un fond de ,,deranj” de unde să poată fi despăgubiţi descinderile ,,abuzive”? Bine au zis cei de mai sus. Legile sunt făcute de cei care se simt în siguranţă şi acolo vreau să rămână sub toate aspectele.

    • cârcotaş Răspunde

      În plus poliţistul i-ar fi putut cere numere din agenda telefonică şi persoane inteligente( din acelea neînscrise la pensii speciale) să multiplice pistele de căutare fără a periclita situaţia persoanei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.