Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Concluzii preliminare: piloţii TAROM ar fi „tras frâna de mână” în timp ce avionul rula pe pistă

O echipă de inspectori de la Autoritatea Aeronautică investighează şi la această oră incidentul de pe Aeroportul Internaţional Otopeni, în care aeronava care circula pe ruta Satu Mare – București a rămas în mijlocul pistei, având cauciucurile complet distruse.

Concluziile preliminare ale anchetei se îndreaptă către o eroare a piloţilor TAROM, care nu ar fi respectat procedurile de aterizare. Comandantul aeronavei ar fi tras frâna de urgenţă, care se acţionează, de regulă, după ce aeronava este parcată.

Ipoteza cauciucurilor uzate a fost eliminată pentru că, transmite TAROM, în urma inspecţiei vizuale făcută de cei doi piloţi înainte de decolare, „nu au fost observate semnalizări necorespunzătoare”.

Sursa: Libertatea

 

9 comentarii

  1. ElSIEa Răspunde

    S-au crezut in fast and furios :))

  2. a* Răspunde

    Dar așa ceva! Data viitoare o să vrea să decoleze cu frâna trasă? Ce fel de piloți sunt la Tarom?

  3. Road Runner Răspunde

    Vă zic io că le-o căzut carburatorul în baia de ulei şi de aia or puşcat caucioacele. Am păţit-o şi io când m-am dat o ţâră cu giambo getul personal prin Havai. 🙂

  4. ArMiSo Răspunde

    Voi chiar puneți botul la așa ceva? Adică această cursă se face regulat, de câțiva ani, fără incidente, și chiar acum i s-a năzărit pilotului să tragă frâna mai repede decât trebuia. Unde e logica, că eu nu o văd? De fapt, uitându-mă la sursa informațiilor și anume ziarul sau revista Libertatea (ce-o fi) care de fapt e o publicație de cancanuri, scandaluri și fapt divers, îmi dau seama câtă credibilitate poate să aibă o asemenea știre.

  5. mae Răspunde

    dace te uiti bine se vede clar cu cauciucurile sin slefuite din cauza ca rotile au fost blocate,cauza frina de mina sau so blocat rotile armiso uitate bine

  6. Cristian Răspunde

    !!!!!!!!!!! le-a căzut relantiul în baia de ulei !!!!!!!!

  7. Observator Răspunde

    Probabil asa au pornit din Satu Mare,cu frana de mana trasa !!Cati dintre noi nu pornim asa ??!!!????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.