Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Marele patriot Vasile Lucaciu va fi declarat ,,Erou al națiunii române”

Cel mai mare patriot român din Satu Mare, Vasile Lucaciu, va fi declarat ,,Erou al națiunii române”, asta după ce proiectul de lege inițiat în acest sens a primit raport favorabil.

Proiectul de lege, inițiat de către deputatul PNL Romeo Nicoară, a primit la începutul acestei săptămâni raport favorabil din partea Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților. Proiectul urmează să fie supus votului în plen.

,,E important să păstrăm memoria oamenilor care ne-au marcat destinul. Astăzi, a primit Raport favorabil proiectul meu de lege pentru declararea lui Vasile LUCACIU – „Erou al națiunii române”. Votul a fost dat în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților. Vasile Lucaciu, personalitate a Sătmarului, unul dintre memorandiști, a fost cu adevărat un erou al României și Transilvaniei, pregătind Unirea de la 1918 și luptând fără teamă pentru afirmarea drepturilor românilor. După un an de eforturi parlamentare, mai avem doar un pas: votul final în plen. Le mulțumesc tuturor colegilor deputați pentru votul lor!”, a declarat deputatul Romeo Nicoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.