Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Prognoza meteo pentru luna iulie. Ce temperaturi ne așteaptă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că luna iulie 2019 va fi marcată de temperaturi mai mari decât în iunie, iar gradul de instabilitate atmosferrică va fi mai redus în aproape toată țara. Estimările meteorologice pentru luna iulie arată că temperaturile ce se vor înregistra în toată țara începând de luni se vor încadra în media anuală a ultimilor 33 de ani.

În prima săptămână din luna iulie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă, iar precipitațiile vor fi reduse în regiunea de Nord-Vest a țării. Mai mult decât atât, anunță meteorologii, va fi secetă în regiunile vestice, nord-vestice, nord-estice și la munte, iar în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei.

Concret, la Satu Mare, în această primă săptămână, temperaturile se vor menține ridicate și nu vor coborî sub 28 de grade Celsius. În primele zile din Luna lui Cuptor vom avea chiar și temperaturi de peste 33-34 de grade Celsius. Posibile precipitații ar putea să apară abia la finalul acestei săptămâni, însă, cu toate acestea, temperaturile vor rămâne ridicate. De menționat că serile vor fi ușor răcoroase, cu temperaturi de 15 – 16 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână a lunii iulie temperaturile se vor apropia de mediile normale pentru acest interval, spun meteorologii, iar cantitățile de precipitații vor fi și ele în limitele obișnuite în majoritatea zonelor țării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.