Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Gabriel Leș: ,,Discursul președintelui de aseară s-a întemeiat pe un singur deziderat: Puterea”

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, critică discursul pe care președintele Klaus Iohannis l-a ținut miercuri seara. Ministrul a declarat astăzi că discursul șefului statului ,,s-a întemeiat pe un singur deziderat”, și anume ,,puterea”.

Redăm, integral, declarațiile ministrului sătmărean al Apărării:

,,Nu am auzit un contra-argument viabil, un reproș punctual. Totul este o înșiruire de lozinci sterile. Cifrele venite chiar de la UE plasează România pe podiumul creșterii și dezvoltării economice în Uniunea Europeană. Românii simt aceste realități în viața de zi cu zi, și totuși se alimentează o psihoză generalizată, lispită de argumente corente, împotriva PSD. Nu puține state din Europa traversează actualmente crize politice cu efecte semnificative asupra actului de guvernare. Observam însă, o diferență fundamentală în ce privește situația din Romînia. Confruntarea politică, viscerală de-a dreptul, nu se consumă în jurul unor proiecte, a unor obiective, a unor idei cu privire la ce ar fi de făcut pentru țară.

Nu știu cât am învățat din lecția scrutinului la Europarlamentare. Diagnosticul este complex, întrucît nu este lesne de explicat (sau acceptat) cum se face că deși beneficiile guvernării PSD sunt certe, imaginea partidului a avut de suferit. De guvernările PSD se leagă cele mai prolifice perioade din istoria post-decembristă a României. Începând cu accederea în UE și NATO, și terminând cu cele mai ample intervale de creștere economică, Partidul Social Democrat a fost un reper.

Realitățile socio-economice din țara noastră relevă că politicile de stânga sunt esențiale, chiar dacă unii au încercat să trivializeze inclusiv discursul în cheie doctrinară. A devenit aproape frivol să vorbești astăzi în România de politici de stânga și de dreapta. Nu cred că putem continua așa. Este nevoie de o resetare a jocului. Nu pot concepe ca improvizații sinistre de tip Pro-România să devină o alternativă.

Soluțiile la problemele României reale nu am văzut să vină de la “antrepenorii” rapace cu papion ai dlui Iohannis, și nici de la camarila cu epoleți și relfexe neo-marxiste a dlui Barna. Lumea se schimbă, regiunea freamătă, iar România nu poate încăpea pe mâna unor novici, sau aventurieri romantici. România are nevoie de PSD, iar PSD-ul are nevoie de curaj pentru a fi la înălțimea renumelui care l-a consacrat”.

7 comentarii

  1. snap Răspunde

    Și tu când ai căpătat postul tău drăguț de senator/ministru ce ai zis? I got the power.

  2. dr storm Răspunde

    si iohanis asta vorbeste numai prostii si aberatii pe langa subiect, e condus de altii saracu! mai bine ramanea profesor ca la cum vorbeste precis elevii ramaneau cu ceva in cap! sau sa se faca pastor .

    • dnd Răspunde

      Elevii erau cei mai fericiti cand era profesor Iohanis :)) Pana cand spunea la inceput de ora: ,,Buna ziua, copii!”, se termina ora! :)) Probabil doar acum realizeaza ca el a fost Presedintele Romaniei atatia ani si nu a facut nimic! Pot spune fara remuscari ca a fost CEL MAI PROST PRESEDINTE din istoria acestei TARI!!!

      • Corporatistu Răspunde

        Era mai bun Ponta? Care si-a copiat licenta de studii, care practic e un tigan cu liceu?
        Asta nu luati in calcul nici unu, era Johanis lentu sacadat sau Ponta tiganu mediocru. Prostii puteti fi ma.

  3. Nimeni Răspunde

    La o adica, totul se invarte in jurul Puterii, mai mult, esti la Putere cat timp te tin ” puterile”.

  4. Garuboz Răspunde

    Da umflatu aista ce treaba are cu Iohanis !Dute ma pocait prost si invata carei stingu si carei dreptu daca nu reusesti pe stingu leaga paie si pe dreptu fan si asa o sa-ti fie mai usor .Si incepi exercitiu paie-fan,paie-fan….

    • c-block Răspunde

      Are scutire, nu se poate ce spui acolo. Ministru peste armată fără habar de armată!!! Dacă își pune paie și fân pe picioare există riscul să-l consume la micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.