Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

USR propune zero taxe pentru salariul minim. Contact minim cu statul

Deputaţii USR Claudiu Năsui şi Cristina Prună s-au aflat astăzi la Satu Mare, având programată o întâlnire cu oameni de afaceri pentru a discuta despre programul formaţiunii în ce priveşte măsurile economice.

Cristina Prună a declarat că USR doreşte debirocratizare şi digitizare, iar interacţiunea cetăţeanului cu statul să fie minimă.

“Viziunea noastră este că trebuie să ne axăm în primul rând pe economie, în al doilea rând pe educaţie şi în al treilea rând pe sănătate, şi, evident şi celelalte domenii sunt la fel de importante. Ceea ce propune USR pe economie este a face viaţa antreprenorilor mai uşoară, pentru că antreprenorii sunt motorul economiei şi ar trebui să fie foarte uşor pentru oricine are spirit de iniţiativă şi doreşte să se lanseze într-o afacere, să îşi pună ideile şi talentul antreprenorial la încercare să poată să o facă, să nu trebuiască să pardă chiar şi 9 luni sau un an de zile. Viziunea noastră este debirocratizare, digitalizare, vrem ca interacţiunea cetăţeanului, antreprenorului cu statul să fie minimală şi să nu mai trebuiască să meargă de la etajul 1 la 4 şi înapoi, apoi vrem să ne uităm la tot ceea ce înseamnă taxele  foarte mari pe muncă, taxe chiar descurajatoare pentru antreprenori dar şi pentru români să rămână în ţară. De accea foarte mulţi dintre ei au plecat din România”, a spus Cristina Prună, într-o conferinţă de presă.

Ea a explicat că o măsură foarte bună ar fi netaxarea salariului minim pe economie.

“Ne dorim foarte mult ca românii să aibă joburi bine plătite în ţară şi de aceea măsura noastră din programul nostru de guvernare este zero taxe pe primii 2080 de lei adică pe echivalentul salariului minim pentru orice cetăţean care lucrează aici în România”, a spus Cristina Prună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.