Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Gabriel Leș, întrevedere cu subsecretarul general al ONU

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a avut o întrevedere, în Statele Unite ale Americii, cu subsecretarul general al Organizației Națiunilor Unite. Discuţiile au avut loc în contextul reafirmării rolului României de contributor activ la misiunile şi operaţiile ONU de menținere a păcii.

,,În contextul vizitei în SUA, condusă de premierul Viorica Dăncilă, am avut o întrevedere cu subsecretarul general al Organizației Națiunilor Unite pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Discuţiile au avut loc în contextul reafirmării rolului țării noastre de contributor activ la misiunile şi operaţiile ONU de menținere a păcii, fiind axate pe eficientizarea misiunilor derulate sub egida Organizației și participarea țării noastre, în perioada octombrie 2019-octombrie 2020, cu un detaşament de elicoptere de transport, la Misiunea ONU integrată de stabilizare din Mali (MINUSMA).

Cu acest prilej, am evocat importanța colaborării cu ONU, fapt reiterat și de Jean-Pierre Lacroix, care și-a exprimat aprecierea faţă de angajamentul României de a sprijini Organizația mondială cu o capabilitate de asemenea importanță.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.