Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Firma care întreține drumurile din Satu Mare, amendată cu 500.000 de euro

Firma Diferit din Cluj, cea care întreține drumurile din Satu Mare, a fost amendată cu peste 500 de mii de euro pentru licitații trucate.

Consiliul Concurenţei a solicitat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să adopte o serie de măsuri prin care să se asigure respectarea principiilor concurenţiale în cadrul procedurilor de licitaţie şi care să nu faciliteze realizarea unei înţelegeri între participanţii la licitaţii. Aceste solicitări ale Consiliului Concurenţei au rezultat în urma finalizării investigaţiei privind trucarea unor licitaţii organizate de CNADNR (în prezent CNAIR), în anii 2012 şi 2013, în vederea atribuirii serviciilor de întreţinere curentă pe timp de iarnă (deszăpezire) a drumurilor naţionale şi autostrăzilor aflate în administrarea Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Cluj.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concureţei a sancţionat patru companii (Diferit SRL, Selina SRL, Athos Com SRL, Ritorsa Trans SRL), active în sectorul construţiei de drumuri şi autostrăzi, cu amenzi în valoare totală de 5,042,540 lei (aprox 1,1 milioane euro) Autoritatea de Concurenţă a constatat că licitaţiile deschise organizate erau fie anulate, ca urmare a depunerii de oferte neconforme/inacceptabile, fie suspendate, ca urmare a contestaţiilor depuse, astfel, ajungându-se la atribuirea serviciilor prin proceduri de negociere.

,,În această situaţie, companiile au acţionat în mod concertat: contractele au fost adjudecate în cadrul procedurilor de negociere, prin rotaţie, fiecare dintre cele patru companii, câştigând cel puţin un contract, la preţuri mai mari comparativ cu cele ofertate în cadrul procedurilor de licitaţia deschisă. Pe de altă parte, modalitatea concretă de derulare a negocierilor, care implica prezenţa simultană a ofertanţilor la sediul autorităţii contractante pentru o perioadă considerabilă de timp, a favorizat comunicarea între companii”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Sancţiunile au fost aplicate, astfel: Diferit SRL – 2,755,562 lei, Selina SRL 1,329,936 lei; Athos Com SRL – 922,741 lei; Ritorsa Trans SRL – 34,301 lei.

Sursa: Știri de Cluj

 

4 comentarii

 1. Mae Răspunde

  Apoi asta este la ordinea zilei ca se înțelegî tre ele !!!!

  • GIO Răspunde

   Daca nu a fost ciobanul Govor la stână atunci cand s-a dat amenda!! Daca era de fata nu primeau amenda!

 2. Satmarean Răspunde

  Ar trebui inchise definitiv si pe CNP-ul patronului sa nu mai poata deschide alta firma in acest domeniu niciodata , si nici cu alt domeniu pana nu achita amenda. Daca o va face prin interpusi la fel sa se procedeze si cu respectivii in cazuri asemanatoare. La fel ar trebui procedat si cu cei care nu fac lucrari de calitate .

  • y Răspunde

   Visezi. Ăștia toți sunt în cartel. Dar sunt înțelegeri de exemplu și între bănci. Iar în spate au fiecare cel puțin câte un păpușar care trage sforile dacă e cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.