Ultima actualizare: azi, 07:43
Locale

FOTO. Incendiu puternic în județul Satu Mare. Pompierii au intervenit de urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Someş” Satu Mare a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe un teren situat la ieșirea din localitatea Ardud, cu posibilitatea de propagare la o construcție învecinată.

Cu toate că, atât pompierii voluntari din cadrul SVSU Ardud, cât și forțele profesioniste din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au ajuns în scurt timp la locul evenimentului, flăcările s-au extins la o anexă în care erau depozitate mai multe obiecte din lemn, plastic dar și 20 de baloți de paie. Acestea au ars în totalitate, iar acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 30%. Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Doar de la începutul acestei luni și până în prezent, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare au intervenit  pentru lichidarea și înlăturarea efectelor unor unor astfel de incendii în 13 cazuri, pe lângă acestea existând și situații în care au acționat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență fără a mai fi nevoie de deplasarea pompierilor militari.

,,Facem și pe această cale, un apel pentru a determina renunțarea la igienizarea terenurilor prin incendiere și redăm în continuare câteva aspecte legale privind desfășurarea unor astfel de acțiuni. Lucrările de ardere se vor face numai după obţinerea acceptului autorității competente de protecția mediului și cu informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență și după obținerea Permisului de lucru cu focul de la primăria pe raza căreia se va efectua arderea. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens. Acesta se întocmeşte în două exemplare, unul se înmânează persoanei care execută operaţiunile cu foc deschis, iar celălalt rămâne la emitent”, precizează pompierii sătmăreni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.