Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Întâlnire la Pentagon între ministrul Gabriel Leș și subsecretarul apărării al SUA

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a avut o întrevedere cu subsecretarul apărării al Statelor Unite ale Americii, John Rood. După întâlnirea ce a avut loc la Pentagon, Washington, ministrul Leș a ținut să sublinieze faptul că România continuă să rămână un partener solid al SUA și un aliat de încredere în cadrul NATO.

Ce a spus ministrul Gabriel Leș după întâlnirea de la Pentagon:

,,Programul vizitei în Statele Unite a continuat cu o întrevedere la Pentagon, Washington, cu dl John Rood, Subsecretar al Apărării pentru politică. Discuțiile au reliefat încă o dată nivelul excelent al relației bilaterale, precum și rolul esențial pe care apărarea și securitatea îl joacă în consolidarea parteneriatului nostru strategic.

Am abordat cu oficialul american o serie de teme cu incidență asupra situației de securitate de la Marea Neagră, evidențiind nevoia consolidării posturii aliate de apărare și descurajare pe flancul estic al Alianței. Am mulțumit, totodată, partenerilor americani pentru interesul sporit manifestat față de această regiune marcată de provocări și amenințări tot mai complexe, reiterând astfel importanța solidarității și implicării active ca premise ale edificării unui mediu de securitate robust.

Partea americană a ținut să sublinieze, încă o dată, modul excepțional în care militarii noștri se achită de misiunile ce le revin în teatrele de operații, în care activează umăr la umăr cu partenerii de Alianță. Prin profesionalismul și spiritul lor de sacrificiu, soldații noștri contribuie nemijlocit la consolidarea posturii și imaginii României în lume.

România rămâne un partener solid al SUA, și un aliat de încredere în cadrul NATO, fapt dovedit de menținerea angajamentelor operaționale asumate.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.