Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

VIDEO&FOTO. Greva de la Transurban s-a încheiat! Autobuzele ies pe trasee

Greva de la Transurban s-a încheiat cu puțin timp în urmă. Șoferii au mers la autobuze, iar transportul public reluat în oraş.

După mai mule negocieri purtate în această dimineață între primarul Kereskenyi, conducerea Transurban și șoferii aflați în grevă, s-a decis o creștere de salariu de 400 lei brut pentru șoferi, și 150 lei personalului TESA.

Primarul Kereskenyi a propus să se taie de la personalul TESA și să se dea șoferilor 400 lei față de ultima propunere de 300, iar în 2020 încă o mărire de 200 lei. Șoferii au spus că sunt de acord, însă au cerut să le fie dat în scris că nu îi vor acționa în judecată pentru grevă.

_________________________

Şoferii Transurban au continuat greva în această dimineaţă. Ei nu au ieşit pe trasee cu autobuzele, astfel că staţiile au fost pline de oameni care îi aşteptau. Angajaţii sunt nemulţumiţi de nivelul de salarizare.

Amintim că primarul Gabor Kereskenyi a discutat ieri cu reprezentanții sindicaliștilor, oferindu-le o creștere a salariilor cu 300 de lei.

Sindicaliștii au anunțat că vor da un răspuns a doua zi, la ora 4:00, refuzând să anunțe dacă autubuzele vor circula marți, între ora 5:00 și 7:00. Totodată, sindicaliștii au fost avertizați că greva făcută luni, între orele 5:00-7:00 este ilegală și vor suporta pagubele produse societății.

„Societatea noastră a majorat salariile anual, în limita posibilităților financiare, astfel că salariile de încadrare ale angajaților au crescut începând cu anul 2016 după cum urmează: în 2016 creștere de 200 lei, în 2017 creștere de 300 lei, în 2018 creștere de 400 lei.

Sindicaliștilor li s-a amintit faptul că în ultimii trei ani salariul de încadrare al unui șofer de la Transurban aproape s-a dublat, de la 1308 lei în 2016 la 2560 lei în 2019, la care se adaugă sporuri (45%), orele suplimentare (100%), spor de muncă în week-end (100%) și tichete de masă. Motiv pentru care respectul pentru călători ar trebui să fie pe măsură”, transmite conducerea Transurban Satu Mare.

Un comentariu

  1. Antonio Răspunde

    La cum ranjeste Antonio Bujor se poate observa ce greva mare a fost !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.