Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

APEL. O familie cu 4 copii, în sărăcie lucie. Cum îi puteți ajuta să scape de coșmar

O familie cu patru copii ce este pe cale să scape din condițiile inumane din blocul IPJ are nevoie de ajutor. Mai mulţi sătmăreni s-au mobilizat și au demarat o campanie de ajutorare. Familia a primit o altă locuință, iar acum au nevoie de mobilier și haine pentru a luat viața de la capăt.

“Tatal e singurul care lucreza, mamica se ocupa de copii (7 ani, 4 ani jumate, 3 ani jumate, 1 an jumate). Momentan locuiesc in blocul IPL in niste conditii de nedescris, galeata in loc de wc, apă iau de afara din fata blocului….gandaci in bloc, ea isi aduce copiii curati la gradinita si in casa face curat dar cam degeaba. A primit apartament de la stat undeva in Soarelui si tare ar avea nevoie de hainute la copii, pt ei si tot ce e nevoie intr-un apartament pt ca nu vrea sa ia cu ei nimic din vechiul loc!”, se arată în anunţ.

Persoanele care pot ajuta sunt rugate să îl contacteze pe Ciprian David Gajdos, la nr. de telefon 0753 783 577.

Dacă nu puteți dona, puteți ajuta cu distribuirea acestui articol pentru ca informația să ajungă la cât mai multă lume!

Vă mulțumim!

18 comentarii

  1. Nicaierisipestetot Răspunde

    Blocul IPL nu IPJ!

  2. Ioan Răspunde

    In conditiile in care nu au nici casa nici masa, la ce le trebuie copii pe banda rulanta !?

    • Pupak Răspunde

      @Ioan nenorocitule daca nu esti instare sa ajuti mai bine taci dracului din gura ,crezi ca toti traiesc in puf ca tine ,mie scarba de oameni ca tine .

      • ... Răspunde

        Și altora de tine. Nu e @Ioan singurul care gândește așa. Nicăieri nu scrie că preocuparea societății trebuie să fie ca minoritatea cinstită să salveze pe inconștenții ăștia. Uite eu îmi propun să-i ajut! Le dau prezervative chiar sunt dispus să plătesc intervenția ca să nu mai facă o perioadă copii (sterilet). Pentru că eu zic că au făcut planul cu vârf și îndesat. Crezi că vor accepta? Eu mă îndoiesc! Așa că te rog frumos.

      • Altu Răspunde

        Nenorocit ești tu ,fraiere. Omul a zis bine. Să facă cum ar fi normal,prima data loc de muncă, locuință și apoi zece copii. Nu,ei nu gândesc și apoi alții care și ei muncesc, sunt responsabili să ajute inconștienții

    • ... Răspunde

      Pentru “szocsiál”. Ce întrebare pui și tu! Du-te și pe Ostrovului sau sub stadionul Unio să vezi ce-i și acolo! Păcat de copii! Dar nu știu a câta știre este în luna asta, 3 sau 4 minim, când bagă inconștienții ăștia copii proprii la înaintare. Și câți mai sunt pe lângă ăștia care au totuși puțină demnitate! Vai de capul nostru când ăștia vor fi preponderenți dacă nu chiar majoritari! Dar cine să observe?

  3. 000 Răspunde

    Bine că primesc apartamente de la stat dragii de ei.

  4. cârcotaş Răspunde

    Nu ştiu cum au ajuns în această situaţie dar sunt destul de albi la piele şi există speranţe ca micuţii să ne plătească pensia. Nu v-aţi gândit la asta! Da’ la ce v-aţi gândit? Cu educaţia copiilor e problema că părinţii nu vor mai mult.

    • ... Răspunde

      Mai uită-te odată la poză dacă zici că-s prea albi. Și ce te face să crezi că vor lucra? Toți își rupi mâinile și picioarele să se angajeze. Ești prea naiv. Vor face exact după modelul învățat de acasă. Excepțiile sunt 1 la 10000. Educația da, asta e principala problemă. Îs curios dacă cel de 7 ani a început măcar clasa pregătitoare.

    • y Răspunde

      @cârcotaș, dacă e să luăm senso stricto și privind poza cu familia în cauză cu puțină aritmetică îți poți da ușor seama că mămica la sarcina cu copilul de 7 ani era 100% minoră. Ar trebui lucrat la acest aspect pentru că o anumită pătură a societății a adus acest lucru la nivel de sport național, iar consecințele le suportăm cu toții. Altfel nu ieșim în veci din acest cerc vicios și ajungem să ducem bani de acasă pentru susținerea efortului de suport social. Ca în cazul de față.

      • cârcotaş Răspunde

        @y şi (…) ….Tati lucrează! Mama face copiii, nu-i minunat? Ce dacă mai ajută statul? Sunt cazuri şi cazuri. Dacă nu lucra tăticu’ mai ziceam…Poate cuplul îşi dorea o fetiţă cum şi-a dorit regele Mihai un băiat.:)

        • y Răspunde

          @cârcotaș. Sunt sigur că tăticu’ lucrează ocazional fără forme legale, deci nu plătește taxe și impozite. Iar cel care îi dă de lucru, tăticu’ fiind polinecalificat, îi scoate ochii cu niște mărunțiș în loc de un salar măcar minim pe economie. Iar când va fi bolnav sau ar îmbătrâni vor veni “surprizele” că nu a cotizat în veci. Între timp ajutat fiind și de astfel de campanii lacrimogene în timpul liber va mai produce (pentru alungarea plictiselii) încă niște pretendenți la “tron”. Sincer mi-e milă de copii. Este o poveste fără sfârșit. Nu efectele trebuie tratate ci cauza înlăturată.

          • cârcotaş

            In ,,epocă” era unul, Danciu cred că-l chema, care avea vreo 10 copiii. Nu-i ştiu povestea decât din auzite. A fost ajutat cu locuinţă (2 apartamente alăturate) pe care le-a schimbat cu o casă după revoluţie, casă pe care a pierdut-o în proces cu vechiul proprietar…Îmi cer scuze pt. eventualele inexactităţi. Ideea e că cel puţin unul din copiii a făcut dreptul ajungând ,,sus”. Nu mi-e ruşine să spun că nici mama nu a lucrat pe vremea când eram copiii( 3 la număr) şi am locuit în condiţii precare o vreme.În timp am depăşit condiţia de copil venit de la ţară la oraş… Nu judecaţi după o fotografie şi prejudecăţi. Peace!(vorba lui Norick)

        • ... Răspunde

          Consider că ai încercat să fi ironic.

  5. Un om Răspunde

    Copiii sunt un dar de la Dumnezeu, nu-i opriți.

    • ... Răspunde

      Bine. Dar dai atunci adresa ta ca să îi trimitem pe toți la tine? Dar fără drept de returnare!

  6. y Răspunde

    @cârcotaș, fii sigur că nu judec după o fotografie. Lucrez cu ei și zilnic văd comportamentul lor (asistență socială). După ce toată ziua încerci să-i îndrumi pe drumul bun cum au ieșit pe poartă primul lucru este punga cu bronz. În ce privește ce a fost pe timpul lui Ceașcă ttebuie să știi și tu că ecuația de atunci nu e valabilă și acum. Atunci vrei-nu vrei aveai un loc de muncă și stăteau pe capul tău dacă nu îți vedeai de treabă. Acum cel jmeker este cel premiat, fraier e cel care lucrează. Asistații cu ștate vechi au făcut minim 4 urmași standard. Facem un calcul matematic cât înseamnă per total? Zilnic aud pe după spate vorbind între ei “Du-te mă la ăla să-ți dea că are de unde și de aia e aici”. Cum dispare oportunitatea de a primi ceva și sunt puși îa treabă nu mai vin.Nu vorbesc de cazuri unice, este ceva general. Dar să nu am dreptate, vorba mea! Ca să se petreacă cum spui tu ar cam fi necesară extragerea copiilor din acea “familie” ca să nu mai copieze acel comportament. Dar nici atunci nu e sigur. Copii nu au nici o vină.

  7. ciprian Răspunde

    Alo PSD! Dancila n-a avut traseu pe acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.