Ultima actualizare: azi, 16:34
Locale

Cazul copilului diagnosticat cu ADHD, refuzat de școlile sătmărene, în atenția prefectului

Prefectul Darius Filip s-a întâlnit astăzi, de la ora 12,30 cu reprezentanţii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), cei ai Şcolii Gimnaziale Dr. “Vasile Lucaciu” din Satu Mare, respectiv cu mama care susţine că băiatul său de opt ani a fost refuzat la şcolarizare de conducerile mai multor unităţi de învăţământ, pe fondul tulburărilor comportamentale cu care se confruntă.

Întâlnirea a avut ca scop găsirea unei soluţii concrete pentru şcolarizarea copilului într-un timp cât mai scurt.

Situaţia minorului a fost făcută publică în urma participării mamei sale la audienţele susţinute marţi, 08 octombrie 2019, de către prefectul judeţului Satu Mare.

Având în vedere că la dosarul copilului au fost adăugate astăzi, miercuri, 09 octombrie 2019, documente medicale noi, mâine, joi,10 octombrie 2019, se va întruni din nou Comisia de orientare şcolară şi profesională de pe lângă CJRAE Satu Mare.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniul social şi educaţional să clarifice toate aspectele acestui caz şi să aleagă împreună cu familia copilului varianta optimă pentru minor.

Cazul rămâne în atenţia directă a prefectului până la finalizarea acestuia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Poliţia a făcut controale în şcoli. Peste 100 de elevi absenți nemotivat

Pe parcursul săptămânii trecute, 45 de polițiști de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat...

Închide