Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Cine este Ludovic Orban, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, marți, 15 octombrie, numele noului prim-ministru. Acesta este Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal. Anunțul a fost făcut în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție.

„După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia că se conturează un guvern în jurul PNL-ului. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție. Guvernul va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu cu guvernul Dăncilă interimar”, a spus Klaus Iohannis.

Orban are, conform Constituției, o perioadă de 10 zile în care să decidă componența Guvernului, și să convingă partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului. PNL are nevoie de 233 de voturi pentru a-ți pune în funcție Executivul.

Cine este premierul desemnat al României

Ludovic Orban, desemnat marți de președintele Klaus Iohannis pentru funcţia de premier al României, este actualul președinte al Partidului Național Liberal, cel mai mare partid din opoziția parlamentară.

După finalizarea studiilor medii la Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov (1982), Ludovic Orban a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) și studii politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993). În anul 1992 a devenit membru al PNL – Aripa Tânără (PNL-AT), devenit ulterior PL ’93 și a fost membru în Comitetul Director PL ’93 (1993-1997).

Ludovic Orban a fost ales din partea PNL în posturile de consilier local în Consiliul Sectorului 3 București (1992-1996) și consilier local în Consiliul Sectorului 1 București (1996-1997), demisionând din ultimul post în anul 1997. Orban a fost ministru al Transporturilor în perioada 2007-2008, în Guvernul Tăriceanu, şi viceprimar al Capitalei între 2004 şi 2007.

De asemenea, Ludovic Orban a avut două mandate de deputat din partea Partidului Naţional Liberal între anii 2008 şi 2016, şi a ocupat de două ori funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. În PNL, el a ocupat funcţia de primvicepreşedinte al PNL între anii 2014 şi 2016 şi a fost preşedinte al PNL Bucureşti între 2002 şi 2010. Ludovic Orban a devenit preşedinte al PNL din 2016.

20 comentarii

  1. Ardeleanul Răspunde

    Presedinte neamt, premier la jumatate maghiar. Sa vedem ce iese.

  2. Ardeleanul Răspunde

    Sibiu si Brasov.

  3. Hayderpashich Fatme Răspunde

    As vrea sa il intreb pe domnul premier ” cum fac sa mut si eu zebra aia daca mierlesc vre-un fraier” . Citat din parazitii cu aluzie la accidentul musamalizat al domnului fara pata Orban.
    Stiti ala din bucuresti oarca atunci cind s-a mutat zebra in incercarea de a-l scoate pe orban copil fain. Si … altele

    • Dobrotici Răspunde

      Referitor la accident si musamalizare…. De Serban Huidu care a omorat 3 oameni in accident si nu a facut 3 ore de puscarie macar, nu e mai grav? inca e la TV inca e pupat in fund, inca e venerat de toata prostimea tarii.
      Doar muie asta ca e politician il blamam, pe scarbosu de Huidu nu zice-ti nimic, da-l il vezi la TV in fiecare saptamana.

      • x-ulescu Răspunde

        de ala nu se atinge nimeni ca este anti psd ..si au nevoie de mancatori de balegar la propaganda

  4. Ion Răspunde

    Nu va fi Orban premier.

  5. Molnar Marin Răspunde

    Nici Johannis președinte. VOTEZ VIORICA!

  6. Adinutza Răspunde

    Un bețiv notoriu si “cascador”baut la volanul mașinii.Un limitat!!!

  7. y Răspunde

    De data asta CTP are dreptate. Am reușit performanța de a da o palmă la r@h@t. Anticipez epoca Convenției Democratice.?

  8. Figaro Răspunde

    Din lac in put, fratilor! Din lac in put! Sa vii tu cu izei asta propunere de premier, stiind ca nu ai majoritate, inseamna ca Werner ai facut-o dinandins, tocmai sa il aduci pe Rares Bogdan in a doua propunere. Insa nu a luat nimeni in calcul faptul ca Viorica nu e asa de tuta cum o da presa, si joaca la rupere, norganizandu-i cvorum la izei. Din lac in put!

  9. x-ulescu Răspunde

    incepe seria ,,cascadorii rasului . prima parte, ne vom rade muuult ,

    • c-block Răspunde

      O să-i cânte la chitară Dănciloaiei ode, adică:”Ooo, dă-o în ……… măsii”. Du-te mă! Atâta știi să tot repeți același lucru că și ăla va vota împotriva blondei tale iubite care altfel n-ar face!

  10. a* Răspunde

    Stimați telespectatori! Urmează emisiunea pop-rock “Cântarea guvernării”. Șlagăre ale anului 2019 și nu numai. Prezintă DJ Orban.

  11. x-ulescu Răspunde

    o facut orban bataturi la buze si werner bataturi la buci ..de prestatiile lui orban ..amu a ajuns si sa roada osu mare

    • pixulescu Răspunde

      Nebunule! Ți-ar trebui și ție? O să capeți și tu un os cu măduvă.??
      Poftim! Te declari mulțumit ori ba?

      • x-ulescu Răspunde

        multumit cu orban .o sa avem de ce rade…!!! ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiineeeeeeeeeeeeeeeeeee e pupincuristru lui werner care a devenit prim ministru ??????????????? oooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrbbbbbbbbbbbbbaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!

  12. Banc Răspunde

    Realizari Romania, ultimele 30 ani:
    1. Membru NATO.
    2. Membru UE.
    3. Tot ce s-a putut, s-a vandut.
    Multumim, -fost si actualei Guvernari.
    Cu drag, electoratul.

    • y Răspunde

      Ca să fie clar și pentru eventualii uituci sau pentru cei care au memorie selectivă.
      Petrom a fost vândut practic pe mărunțiș de Adrian Năstase. Șeful desemnat care a coordonat vânzarea a fost Băsescu. Punct. Un prim ministru, un guvern cu toate țiglele pe casă nu ar vinde asemenea avuție națională. Decât dacă … Cei care spun că e un caz unic să-și aducă aminte că au încercat tot atunci să vândă și BCR.
      Așa că agitația de anul acesta se poate chema și alegerea șefului de trib în colonia UE România. Eu după atâția ani în UE nu văd cum ne sunt apărate interesele naționale de către politicieni. Indiferent de culoarea politică.

      • Victor Orban Răspunde

        Bine spus!
        Si tot asa, sa nu uitam cine (si pe vremea carei guvernari) a semnat contractul cu Bechtel, pentru executia autostrazii A3!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.