Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

FOTO. Cuplurile de aur, sărbătorite în municipiul Satu Mare. Premiate de primarul Kereskényi Gábor

Primăria Municipiului Satu Mare continuă tradiția premierii cuplurilor care aniversează 50, 60, respectiv 70 de ani de căsătorie. Astfel, joi, 24 octombrie, primarul municipiului, Kereskényi Gábor și viceprimarul Adrian Albu au oferit diplome de aur pentru cuplurile sătmărene care împlinesc 50 și 60 de ani de căsătorie neîntreruptă. 

,,Prezența în această sală este pentru dumneavoastră o sărbătoare, iar pentru administrația locală o mândrie, deoarece vă avem printre noi. Dorim să vă mulțumim în primul rând pentru ceea ce ați făcut de-a lungul timpului pentru Satu Mare. Ne bucurăm că se vorbește tot mai frumos despre orașul nostru.  Este o realitate care se datorează nu numai muncii pe care o au și o duc cei de astăzi, care sunt în activitate, ci și eforturilor făcute de generațiile anterioare, de ceea ce fiecare dintre dumneavoastră ați realizat pentru acest oraș și pentru asta vă mulțumim! Tot ce vedem azi în Satu Mare poartă amprenta dumneavoastră, iar educația pe care ați transmis-o urmașilor este garanția existenței acestui oraș. În numele administrației locale, vă doresc pensie ușoară în continuare, multă sănătate și bucurii!”, a transmis primarul municipiului în cadrul evenimentului.

Viceprimarul Adrian Albu a subliniat importanța reîntoarcerii acasă a sătmărenilor plecați în străinătate, atât pentru dezvoltarea orașului, cât și pentru reîntregirea și unitatea familiilor.

,,Dumneavoastră sunteți un simbol viu că familia este sfântă și că ea rămâne sfântă. Cu bune și cu rele ați traversat zeci de ani în țara asta și nu ați plecat. Știu că uneori nu a fost ușor , dar v-ați crescut copii și nepoții aici și vă felicit pentru asta! La mulți ani și multă sănătate“, a declarat viceprimarul Adrian Albu.

În cadrul evenimentului de astăzi au fost premiate 44 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie și 7 cu 60 de ani de căsătorie. Primăria Municipiului Satu Mare acordă în fiecare an un premiu în suma de 1.000 lei de la bugetul local și o diplomă de fidelitate cuplurilor care au împlinit 50, 60 și 70 de ani de căsătorie neîntreruptă. Pentru a beneficia de acest premiu, cuplurile trebuie să depună în acest sens o cerere la Direcția de Evidență a Persoanelor – Serviciul Stare Civilă, însoțită de copii după documentele de identitate și certificatul de căsătorie.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.