Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Secția de Urologie din Satu Mare, dotată cu un aparat ultramodern

Secția de Urologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare are, începând de astăzi, un aparat în valoare de 300 mii de lei, finanțat din bugetul local al municipiului Satu Mare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute la spital. 

Primăria și Consiliul Local Satu Mare continuă să susțină sistemul medical sătmărean, venind în sprijinul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a Secției de Urologie cu un aparat Laser Holmium, care ajută la rezolvarea litiazelor urinare prin mijloace minim invazive. Investiția are o valoare de 300.000 lei și este asigurată din bugetul municipiului Satu Mare.

,,De azi înainte avem un aparat de ultimă generație cu care putem să tratăm foarte multe dintre situațiile cu care ne întâlnim. Ne dorim să avem o dotare completă pentru a putea să ne îndeplinim menirea și să putem fi folositori pacienților care ni se adresează, atât din județ, cât și din afara județului Satu Mare. Sunt mulți pacienți din afara județului care ni se adresează în mod constant”, a declarat Cristian Rusu, șeful Secției de Urologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare.

Medicul specialist urolog din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, Bogdan Feciche a declarat că de noua aparatură vor beneficia, anual, sute de pacienți.

,,Utilitatea acestui aparat constă într-un lucru foarte simplu: majoritatea calculelor care blochează aparatul urinar pot să dea septicemii, insuficiență renală și chiar să pună în pericol viața si trebuie rezolvate prin dizolvare. Energia care este considerată standard în momentul de față în Uniunea Europeană pentru a fi utilizată endoscopic stă în această aparatură. Aparatul este considerat în Uniunea Europeană un minim de standard și este important că are cine să lucreze cu el și s-a utilizat deja la un număr semnificativ de pacienți. Pe an, peste 400 de pacienți vor beneficia de acest aparat”, a precizat și medicul specialist urolog, Bogdan Feciche.

De asemenea, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a ținut să sublinieze faptul că sănătatea trebuie să fie o prioritate nu doar pentru cadrele medicale, ci și pentru autorități.

„Sănătatea trebuie să fie o prioritate nu numai pentru pentru medici sau pentru personalul specialist din domeniu, ci și pentru autoritățile publice. Vom continua mai departe așa cum v-am promis undeva la începutul anului când am dat în funcțiune ecograful Doppler la Secția de cardiologie. Vom continua bineînțeles să sprijinim sistemul sătmărean de sănătate și vom continua să facem eforturi pentru a veni în sprijinul tuturor sătmărenilor”, a declarat edilul-șef al municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.