Ultima actualizare: azi, 21:07
Locale

FOTO. Un șofer a fugit de polițiștii de frontieră. Transporta mii de pachete cu țigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 22.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, iar un tânăr cetăţean ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În cursul zilei de ieri, marți, 1 octombrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 12.30, polițiștii au acționat în zona de competență pentru reținerea unui autovehicul despre care aveau date că transportă țigări provenite din contrabandă și care se deplasa de la frontiera de stat spre DN 19.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză. Drept urmare, autoturismul marca Ford Transit a fost urmărit, iar după aproximativ 10 km, pe raza localității de frontieră Remeți, șoferul a oprit mașina, a ieșit din autoturism si a încercat să fugă spre frontiera de stat.

În urma acțiunii s-a reușit reținerea conducătorului auto, acesta fiind cetățeanul ucrainean H. Y., în vârstă de 20 de ani, iar în mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu cetățeanul ucrainean la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din vehicul și s-a constatat că acestea conțin 10.500 de pachete cu țigări, în valoare de 122.850 lei, iar autoturismul marca Ford Tranzit în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, cetățeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și sunt desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.