Ultima actualizare: azi, 18:05
Locale

Informare meteo: temperaturi scăzute și ploi în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme rea, valabilă până în dimineața zilei de 5 octombrie. Vremea se va răci începând de mâine dimineață, joi, 3 octombrie.

Informarea este valabilă pentru localitățile din nord-vestul țării, inclusiv Satu Mare. Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.

,,În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h. Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului”, spun meteorologii.

Această răcire a vremii vine ca urmare a unui aer polar ce va intra în România în dimineața zilei de joi, 3 octombrie. Potrivit meteorologilor, frigul va persista până duminică, cu ușoare ameliorări climatice, iar cele mai afectate județe de aerul polar vor fi Satu Mare, Bihor, Maramureș, Bistrița, Suceava, Iași, Cluj, Sălaj, Arad, Timiș, Hunedoara, Brașov, Harghita, Covasna, Neamț, Bacău, Vaslui, Sibiu și Mureș. Sunt așteptate precipitații mixte și ninsori la munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.