Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

FOTO/VIDEO. Elevi din Satu Mare, pe Arena Națională. Au cântat și i-au susținut pe tricolori

Tricolorii sunt susținuți în această seară la cel mai important meci al acestei campanii de calificare de 30.000 de copii. Puștii veniți din toată țara, inclusiv din Satu Mare, au ajuns la Arena Națională cu autocarele și au cântat cântat din toți rărunchii imnul național ”Deșteaptă-te, române” la debutul partidei.

Partida România – Norvegia trebuia să se desfășoare fără spectatori, în urma unei sancțiuni dictate de UEFA. Decizia UEFA a venit după ce doi suporteri români au sărit pe gazon la meciul trecut de pe teren propriu cu Spania, iar înainte de aceste incidente au existat mai multe scandări xenofobe și petarde aruncate în teren. În plus, România era recidivistă la acest capitol și era aproape imposibil să scape de sancțiunea Comisiei de Disciplină a UEFA.

Noul regulament al UEFA a permis însă accesul accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii.

Disputa este una extrem de importantă pentru calificarea la Euro 2020, România, Norvegia şi Suedia bătându-se pe locul 2 în Grupa F, grupă dominată categoric de Spania. Cum a scos doar un punct din confruntările cu echipele importante din grupă, România este obligată să câştige partida din această seară pentru a rămâne în lupta pentru locul al doilea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.