Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Licitația pentru pasarela pietonală peste Someș, anulată din nou! Nimeni nu a vrut să o construiască

A doua licitație pentru pasarela pietonală peste Someș a fost anulată. După ce în toamna anului 2018 a fost obținut și ultimul aviz pentru pasarela pietonală peste râul Someș, în această primă parte a anului a avut loc prima licitație în vederea proiectării și construirii pasarelei, iar acum a doua licitație la care nu s-a prezentat nimeni.

Anularea licitației a avut loc, din nou, din cauza faptului că nicio firmă de construcții nu a depus ofertă. Astfel, licitația va fi reluată după actualizarea costurilor și refacerea documentației tehnice.

Pasarela urmează să lege Centrul Nou al municipiului Satu Mare de Mall-ul NEPI, Satu Mare Shopping City. Podul pietonal este inclus în proiectul de modernizare a Centrului Nou, iar conducerea orașului dorește ca noua construcție să fie un adevărat simbol pentru municipiul Satu Mare.

17 comentarii

  1. ... Răspunde

    Da, exact cum am presupus. Urmează la anul în campanie promisiuni de la candidați că las’ că maid ei vor face și vor drege. Dar ceva legat de podul 3? Sau e secret de stat? Ofertele trebuiau depuse pe SICAP până pe 03.09.2019 ora 15. Nu este informație interesantă? Nu sunt oferte? Nu aveți voie să scrieți? Nu se deschide plicul? Âla cu ofertele adică. Întreb pentru un prieten.
    Dacă apare vreunul care să spună că față de mandatul lui Coica e mai bine, da, e mai bine. Dar dragilor, nu credeți că ați coborât prea jos ștacheta? Nu vedeți unde au ajuns orașele vecine față de noi? Credeți că mai merge cu lălăiala? Pe Goga nici acum nu-i terminată treaba cu canalizarea. Când a fost 1 octombrie, termenul inițial? Țipenie de muncitori nu e, doar jaloanele să te încurce. Asta suntem noi.

  2. Ioan Răspunde

    Pai s-a spus clar ca proiectul il suporta cei de la Nepi… !

    • ... Răspunde

      Proiectul da! Dar execuția propriu zisă e treaba primăriei. Dar eu cred că va fi pasaj acolo când va face Nepi. Sau Kaufland. Sau Lidl. Sau oricine numai primăria nu. Se mișcă ăștia ca ochii mortului.?

  3. xxx Răspunde

    Nu se prezinta nimeni la licitatie deorece nu pot fura. Daca ar fi dupa firmele de constructii, pretul proiectului ar costa dublu chiar triplu. Firmele nu se mai multumesc cu un profit de 20-30-40%, ei vor sa faca 500% profit daca este posibil. Altfel cum isi mai ridica acesti baroni (patroni) cate o casa, sau isi cumpara cate o masina noua?

    • Dan Răspunde

      Se vorbeste despre faptul ca nu se prezinta nimeni la licitatie, dar nu se vorbeste despre Caietul de Sarcini, care cu siguranta are probleme de conceptie. Nu uitati ca din aceleasi motive s-a anulat de vreo 2 ori si licitatia pentru cel de-al 3-lea pod peste Somes.
      Un antreprenor nu va veni sa execute un proiect in baza unui caiet de sarcini care nu corespunde reaalitatii.

  4. Rudolf Weisengartner Răspunde

    Astea sunt manevre politice. Imposibil sa nu existe firma specializata care sa doreasca o astfel de lucrare. Daca se vrea se poate. Sau oare or fi toti constructorii PSDisti ?. #numazic

  5. Satmarean Răspunde

    Unde sunt cei de dreapta???? Acum li se ofera proiect, bani , numai sa construiasca. Nu le ajung banii? Probabil vor sa se faca milionari in euro dintr-o singura lucrare. Daca asa se vor inghesui la lucrari si in urmatorii 4-5 ani atunci vom fi mai rau ca si acum!

    • Pasarea Colibri Răspunde

      Da’ tu ai doua maini stangi??

      Stii Satmarene, te pliezi perfect pe vorba:
      “Mai bine taci si lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala”

  6. Carciuma Răspunde

    Gabor baci la cârciuma ai făcut caietul de sarcini?Ce tot vorbiți despre al treilea pod,asta nu reușește cu o pasarela si aia cu finanțare parțiala NEPI.Curios cum la pus borduri cu doi muncitori in jumate de centru si in jumate de an caietul a fost bun si ofertanți cât China!Si la pavaje mare înghesuiala!Pacat ca pe Tarr nu-l duce capu sa facă pasarele ca altfel se baga.Nu-i bai ca din borduri si pavaje vin bani pentru toată lumea ,inclusiv pt.carciuma!Cam mare pălăria asta numita primărie pt tine Gabore!

    • unguru bulan Răspunde

      ei lasa ca usr-ul doreste alegerea primarilor din 2 tururi ..ajunge imediat la putere si se aplica ..oare udmr-ul va vota guvenu asta plin de anticorupti ,precum picturile bisericesti de sfinti

      • Rodica Răspunde

        Pai tocmai asta este conditia udmr ca sa sustina guvernul Orban ( nu Viktor , ca la ăla nu pun conditii , ci executa) ! NU doua tururi de scrutin la alegerea primarilor ! Si nu promisiuni deșarte , ci scris si semnat !

  7. cityzen Răspunde

    era de asteptat rezultatul, toate proiectele sunt doar virtuale la Primăria SM, nu e obligatoriu ca să se și realizeze!!!
    un proiect cu un turn Eiffel așteptăm cu mare interes!!
    apropo imaginile virtuale sunt gratuite sau sunt realizate din banii bugetului local???????!!

  8. cârcotaş Răspunde

    Lucrarea pare destul de pretenţioasă pt. o firmă românească care obişnuieşte să-şi lase beneficiarul cu ochii-n soare. Asta e prea riscantă ca s-o laşi de izbelişte!Chinezi trebuie aici.

  9. Rodica Răspunde

    Uau ce frumos ! O sa fie si bancuțe , sa admiram cursul Someșului ! Ha , ha , ha !

    • y Răspunde

      Ce rea ești @Rodico!?
      Am impresia că toate chestiile astea vor fi gata atunci când vom trăi cu toții de adevăratelea în realitatea virtuală. Doar vorba aia veche trebuie reformulată cu “hârtia suportă orice”. Ne prostesc aici cu broșuri colorate, nu văd nici o diferență față de machetele de carton color ale lui Coica doar au mai avansat cu tehnica. Sunt curios la anul ce va figura la mărețele realizări din mandat. Alea multe promise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.