Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Gabriel Leș, mesaj de Ziua Armatei Române: Recunoștința noastră va fi veșnică

Astăzi este Ziua Armatei Române şi în toată ţara vor avea loc ceremoniale militare. Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a adus un omagiu eroilor României printr-un mesaj special.

,,La 25 Octombrie 1944, ostaşii români au redat Ţării oraşele Carei şi Satu Mare, după eroica epopee a luptelor de la Păuliş, Iernut, Oarba de Mureş, Dealul Sângeorgiu, Cluj, Oradea şi alte plaiuri de legendă ale Ardealului, în drumul glorios străbătut de Armata Română pentru eliberarea Ungariei şi a Cehoslovaciei.

În total, efortul de război a implicat dislocarea pe front a 540.000
de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă.

Lor, eroilor căzuţi şi eroilor care au supravieţuit grelelor încercări prin care au trecut, le aducem omagiul nostru, la ceas aniversar. Armata Română ştie să-şi cinstească eroii, iar recunoştinţa noastră va fi veşnică.

Respect militarilor Armatei României, în activitate, rezervă ori retragere, veteranilor de razboi. La mulți ani Armatei României și glorie eternă Eroilor Neamului!”

 

4 comentarii

  1. y Răspunde

    O întrebare, Leș la ce armă a făcut armata că e așa în temă? Întreb așa pentru un prieten. Pentru cârcotași eu am făcut armata, pe bune.

    • Yon Răspunde

      @y,
      Salut,
      Probabil “munca agricolă” sau intendență ca și “Gabi minte mică”
      Dar ce mă uluiește este modul în care patează amintirea soldațiilor căzuți în luptă,așa serios,blând,cu ochii mari și umezi…ipocrizie,frate,tot cu MIG-urile survolează…
      Dragi parlamentari,indiferent de partid,vă dedic un vers:”sunteți o pată pe acea hartă,făcută pentru noi toți,din gânduri de mai bine ale unor oameni morți”

      Nu ne mai ridicați nivelul de trai,că ne îmgropați de vii!

  2. y Răspunde

    @Yon, mai ții minte ce bine s-au comportat avioanele recent reșapate luate de la portughezi cu chiu cu vai de 1 Decembrie 2018? Mi-e mi-a fost atunci rușine. Probabil cui trebuia nu. Era frig am înțeles să decoleze, ceva spre 0 grade sa ceva minus. Dar asta este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.