Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

FOTO&LIVE. Armata Română, sărbătorită la Carei. Participare la nivel înalt

Armata Română, sărbătorită în municipiul Carei din județul Satu Mare. Ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori și defilarea gărzii de onoare a avut loc, astăzi, la ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român”, în prezența președintelui României Klaus Iohannis, premierului Viorica Dăncilă, ministrului Apărării Naționale Gabriel Leș, prefectului Darius Filip, și în prezența mai multor oficialități județene și locale.

Programul a cuprins ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori, și ceremonia de acordare de distincții Drapelelor de Luptă ale unor unități militare, simultan cu survolarea zonei de către aeronave ale Forțelor Aeriene Române și cu sosirea „Ștafetei Veteranilor”, care a plecat din Capitală pe 17 octombrie;

Detașamentul de onoare a fost constutit din militari din Batalionul 811 Infanterie „Dej”, Regimentul 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă”, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, Inspectoratul de Jandarmi Județean „General de brigadă Ioniță Borșan” Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și Muzica Militară a comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”;

5 comentarii

  1. Cetatean Răspunde

    La mulți ani armatei române!

  2. Vlad Tepes Răspunde

    O astfel de manifestare festiva se face dupa un anumit protocol ( in cazul de fata, numit de grad zero ) .
    Este realmente rusinos ca toti reprezentantii autoritatilor locale, stau realmente la colt.
    Presedintele Consiliului judetean, prefectul, primarul Careiului, stau la colt, cind locul lor era unul linga Presedinte, unul linga Premier , etc.
    Inteleg ruptura dintre Premier si Presedinte dar ce au avut cu autoritatile locale ?!
    Pentru necunoscatori : nu autoritatile locale dispun asupra modului de organizare, la acest nivel de reprezentare !

  3. c-block Răspunde

    Na, uite-mă că totuși au reușit să depună coroanele de flori chiar dacă au zis că nu e bine specificat în comunicatul oficial! Felicitări! Aveam emoții serioase.

  4. CULTURA Răspunde

    Iohanis a urcat pe monument ! A de fapt s-a asezat si pe masa tacerii . Calca totul in picioare ,inclusiv Constitutia Romaniei .Asta vrem , asta avem .

    • c-block Răspunde

      Noroc de Dăncilă. Ea “respectă” tot și te “reprezintă”.
      PS. Și militarii au urcat dar asta nu vezi. Ai vedere selectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.