Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Ludovic Orban a cerut demisia viceprimarului Doina Feher

Președintele PNL Ludovic Orban i-a transmis, luni, viceprimarului Doina Feher, să îşi dea demisia din funcţie, după scandalul privind lista beneficarilor de locuinţe ANL.

Potrivit colegilor de la PortalCJ.ro, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu liberalii sătmăreni la Cluj, unde a avut loc adunarea generală a liberalilor din Transilvania, şi s-a arăta revoltat în legătură cu scandalul din Satu Mare. Acum, liberalii se aşteaptă ca Doina Feher să demisioneze. Totodată, voci din PNL susţin că Doina Feher ar trebui să plece împreună cu colegul ei viceprimar, Adrian Albu, deoarece el şi el a semnat documente privind includerea fiului pe lista beneficarilor de locuinţe ANL.

Scandal în toată regula

Totul a pornit după ce Consiliul Local a votat lista celor ce vor primi locuinţe ANL, iar printre aceştia s-a aflat, Andrei Micle, fiul viceprimarului. PortalSM a obţinut lista votată în şedinţa de Consiliu Local, pe care a și prezentat-o cititorilor. Din documentaţia aprobată în Consiliu reiese că pentru a evita o situaţie de conflict, viceprimarul nu a semnat nimic în ce priveşte atribuirea către fiul său.

Doina Feher: M-a șocat acest scandal. Nu înțeleg, de ce?

Imediat după izbucnirea scandalului, într-o intervenție la TV1 Satu Mare, Doina Feher a declarat că nu a făcut nimănui nicio favoare și că a încercat mereu să fie corectă indiferent de situație.

,,M-a șocat acest scandal pentru că nu înțeleg de ce se face atâta tevatură având în vedere că nu am făcut absolut nimic ilegal și nici o favoare în favoarea fiului meu sau a altcuiva. Dimpotrivă, de când sunt viceprimar, am încercat să fiu corectă în orice măsură am luat. Locuințele ANL se repartizează tinerilor sub 35 de ani și m-am gândit la un moment dat de ce nu ar putea beneficia și copilul meu, ca oricare copil”, a declarat Doina Feher.

Adrian Albu: ,,PNL nu a fost și nu va fi de acord cu astfel de practici”

Tot zilele trecute, președintele Partidului Național Liberal Satu Mare, Adrian Albu, a declarat că PNL va discuta acest caz și va stabili ce măsuri se impun împotriva Doinei Feher, întrucât ,,PNL nu a fost și nu va fi de acord cu practici de genul traficului de influență”.

,,Nu dorim în niciun caz să planeze asupra PNL Satu Mare suspiciuni sau acuzații de trafic de influență, nepotism sau corupție. Eu sunt la al doilea mandat de viceprimar și nu am fost acuzat niciodată de asemenea practici, nici măcar de răuvoitori sau adversarii politici și sunt destui. Vreau să-i asigur pe cetățenii municipiului Satu Mare că niciodată PNL nu a fost și nu va fi de acord cu practici de genul traficului de influență (locuințe, angajări pe pile) și ne vom delimita și vom sancționa public asemenea derapaje ale oricui”.

Ludovic Orban la Ardud, în 22.07.2019

PSD Satu Mare solicită demisia urgentă a viceprimarilor PNL Doina Feher și Adrian Albu

De altfel, şi PSD Satu Mare cere demisia urgentă a viceprimarilor PNL Doina Feher și Adrian Albu, având în vedere conflictul evident de interese în care se află după ce prima a semnat în calitate de președinte al Comisiei pentru a-și pune fiul pe lista de priorități ANL, iar al doilea a inițiat proiectul de hotărâre pentru a acoperi afacerile de familie ale colegei sale.

Redăm, integral, comunicatul de presă al PSD Satu Mare:

,,Este inadmisibil ca, în timp ce o mulțime de sătmăreni nu au locuințe și au depuse cereri pentru un apartament ANL de ani de zile, viceprimarul PNL Doina Feher să aprobe cu prioritate solicitarea fiului său depusă nu mai demult de un an. Dovadă că la PNL Satu Mare primează nepotismul și traficul de influență! Dovadă că cei care strigă mai tare Hoții sunt de fapt Hoții!

Adrian Albu s-a făcut părtaș la fapta colegei sale

Sătmărenii trebuie să știe cât de ipocrit este președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, atunci când încearcă să salveze situația cerându-i colegei sale Doina Feher să-și retragă fiul de pe lista de priorități ANL. Deoarece el este cel care a inițiat proiectul de hotărâre, așa cum a și recunoscut public, Adrian Albu s-a făcut părtaș la fapta colegei sale. O faptă la fel de gravă! Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un personaj care se află la al doilea mandat de viceprimar, fără nicio realizare notabilă.

Având în vedere că de când se află la ”guvernare” în Satu Mare liberalii nu au făcut nimic bun, doar au stat în umbra UDMR și au făcut campanie agresivă pe rețelele sociale împotriva Guvernului PSD, care a alocat bani pentru investițiile derulate în municipiul Satu Mare, facem apel la responsabilitate și corectitudine măcar în ultimul ceas și le solicităm viceprimarilor PNL să-și dea DEMISIA DE URGENȚĂ și de ONOARE din funcțiile de viceprimar și din Consiliul Local. Dacă au așa ceva!”

 

3 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    Mai are rost sa vorbim despre ce viitor ne asteapta cu mult dorita guvernare pnl-ista ???Sa fim seriosi,sunt exact la fel de ”buni” toti,indiferent de apartenenta politica ! Doar culorile folosite de partide face diferenta intre ei,in rest acelasi mare cacat !!Egal cu zero daca-si da demisia doamna Feher,sau Albu,pentru ca vin alti flamanzi,poate chiar mai mari ,sa faca ce stiu ei mai bine:sa-si bata joc de noi !!

  2. Eu Răspunde

    Cam așa este,de ce nu iese lumea la vot?pe cine sa votam oare? că toți își urmăresc doar interesele lor,ce locuință ia trebuit și la ăla așa moca? Săracul,îi este greu, aproape toți tinerii își fac credit că să-și cumpere un apartament….

  3. Uauuu Răspunde

    Albu cotizează mult, singura explicație, altfel ….zero !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.