Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Moţiunea de cenzură, rezultatul unei mobilizări consistente făcută de PNL

Moţiunea de cenzură, rezultatul unei mobilizări consistente făcută de PNL. Președintele PNL, Ludovic Orban, a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziției din ultimii ani de zile – moțiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice. 

Moțiunea de cenzură, susținută de 237 de parlamentari din 6 formațiuni politice diferite, inclusiv de parlamentari individuali din PSD, este rezultatul unei serioase mobilizări din partea PNL. Echipa de negociere condusă de Ludovic Orban a beneficiat de sprijinul liderilor grupurilor PNL și implicarea parlamentarilor PNL, care au făcut toate eforturile pentru a câștiga orice vot posibil în favoarea moțiunii.

„A fost reuniunea liderilor grupurilor parlamentare în comitetul liderilor, care au adoptat în unanimitate un program pe care noi l-am acceptat și anume acela ca moțiunea să fie citită mâine, iar dezbaterea și votul moțiunii să fie într-o zi normală, ziua de joi. Așteptăm consfințirea acestei decizii de la nivelul comitetului liderilor în Birourile permanente reunite, dar lucrul cel mai important care s-a demonstrat astăzi, este faptul că opoziția are majoritate în Parlament. De asemenea, s-a demonstrat clar că Guvernul Dăncilă este în minoritate în Parlament. De asemenea, s-a dovedit că în ciuda tuturor tertipurilor mizerabile puse la cale de creierele încinse din jurul lui Vasilica Viorica Dăncilă, care toate sunt produsele lui Liviu Dragnea și ale tipului infracțional de a face politică împotriva legii , împotriva bunului simț, toate tertipurile au fost zadarnice și până la urmă PSD a trebui să accepte faptul că opoziția are majoritate în Parlament”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Liberalii au indicat faptul că PSD a făcut presiuni asupra semnatarilor moțiunii ca să îi convingă să nu o mai susțină.

„În ciuda faptului că a refuzat să supună la vot în conformitate cu regulamentul o propunere normală de modificare a programului de lucru privitor la moțiunea de cenzură, le-am trântit programul de lucru pe astăzi și i-am pus în situația să înțeleagă că nu pot să își bată joc de democrație, că nu pot să-și bată joc de cetățenii români care așteaptă căderea acestui Guvern și că nu pot să calce în picioare Constituția, regulamentele Camerei și legilor”, a mai precizat Ludovic Orban.

PNL va continua demersurile pentru a asigura succesul moțiunii. Parlamentarul care nu votează moțiunea de cenzură, indiferent din ce partid face parte, săvârșește un act grav de sfidare a voinței cetățenilor.

„Noi avem 237 de semnatari, pe lângă cele 237 de semnatari, după evaluările noastre, astăzi, mai putem obține minim 7 voturi suplimentare. Am convingerea că toți semnatarii și toți cei care vor să voteze moțiunea de cenzură, vor fi prezenți joia viitoare și vor vota pentru căderea acestui Guvern. Cert e că astăzi, în ciuda faptului că, repet, a trebuit să mobilizăm extrem de rapid șapte grupuri, să pregătim o procedură de a combate abuzul pe care l-au comis în Birourile permanente reunite, astăzi, în condițiile în care, repet, de exemplu, de la alte partide au fost delegații plecate la Bruxelles, în deplasări oficiale externe, astăzi, prin mobilizarea exemplară a tuturor grupurilor care susțin moțiunea de cenzură, ne-am probat majoritatea și ne vom proba majoritatea clară și la votul pe moţiunea de cenzură, a completat Ludovic Orban.

Sursa: PNL Satu Mare

3 comentarii

  1. Bogu Răspunde

    Acest articol ar trebuit intitulat “Un manifest al tanarului pasoptist”. Ce a facut d-nul Orban? Citez: “a coordonat cu succes cel mai consistent demers comun al Opoziției din ultimii ani de zile – moțiunea de cenzură – într-una dintre cele mai complicate conjuncturi politice.” Incredibil! ce vampa de ziarist a putut compune asemenea dejecție? Ce se intampla in clasa politică de astăzi este eșecul unui partid condus de principii eronate, un esec al clasei politice in vederea unei negocieri maturE care ar trebui să caracterizeze o țară membru al U.E. și în fond un eșec al societății românești. O sa vedeți cum după moțiune, credibilitatea pe plan extern a României va scădea, devalorizarea monedei naționale se va accelera. Efectele inflației se vad deja in indicele de creștere a prețurilor. Dar revin la faptele d-nului Orban și faptele lui mărețe….ZIARIST TARF, STERGE-TE SI SPALA-TE PA GURA CA AI LINS DESTUL, SI CUNOSTI TU PARTEA ANATOMICA.

  2. Relu Fotomodelu Răspunde

    Motiune de cenzura redactata ”pe genunchi” !! Cu ce solutii vin pnl-istii daca trece motiunea de cenzura?Ca n-am auzit pe nimeni din opozitie care sa ne asigure ca daca va cadea guvernul psd-ist, in Romania va fi mai ceva ca-n UE !!Sunt total apolitic,echidistant (recunosc ca am votat ALDE)dar pot sa afirm cu mana pe inima ca cele mai bune masuri sociale de pana acum au fost luate de aceasta coalitie psd-alde ! Salariul minim 2150 lei,de la 700 de lei cat era pe vremea lui Boc’basescu(iar carcotasii o sa sara in sus cu scumpirile,insa aceste scumpiri n-au fost nicidecum de trei ori mai mari, atat cu cat a crescut salariul minim)pensiile au crescut si ele,iar profesorii,medicii si asistentii medicali,cei care plecau din tara pe capete din cauza salariilor mici,au beneficiat de cele mai mari majorari salariale.O sa vina papagalii pnl-isti ca de obicei cu ”greaua mostenirea” de la proasta guvernare psd-ista,cu taieri de salarii,cu concedieri si cu ”crize” de tot felul !!Pentru ca asa i-au invatat toxicii basisti,cei pe care i-au inregimentat in partid:gunoaiele pdl-iste !!As vrea din tot sufletul sa n-am drepatate,insa cand vad moaca viitorului prim ministru orban,un individ care dupa parerea mea ”fura curent”, si pe a habarnistului joiannis,ceva imi spune ca Romania se indreapta catre o noua epoca basista,spre dezastru sigur !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.