Ultima actualizare: azi, 19:28
Locale

O patiserie și două magazine alimentare din Satu Mare, amendate de inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 18 – 24 octombrie, 98 de acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, 7  sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 3.600 lei, din care – 1 sancțiune contravențională de 1200 lei – 1 Magazin Alimentar, Poiana Codrului, – pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de comrcializare și depozitare, 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei,  – 1 Magazin Alimentar, Livada, pentru nerespectarea condițiilor de igienă la depozitarea produselor alimentare, 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei,  – 1 Laborator cofetărie patiserie, Satu Mare – pentru nerespectarea condițiilor de igienă în spațiul destinat preparării produselor alimentare și 4 avertismente unor comercianți de legume fructe din piețele agroalimentare din municipiul Satu Mare.

De asemenea, inspectorii DSVSA continuă acțiunea de verificare a respectării condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în cantinele școlare, în cantinele creșelor, căminelor și grădinițelor, în unitățile de catering care deservesc unități școlare și preșcolare, de pe raza județului Satu Mare. Cu această ocazie, au mai fost verificate până la această dată încă 7 cantine școlare și preșcolare, 11 chioșcuri alimentare și magazine de incintă școlară, precum și 2 unități catering care asigură hrana pentru unitățile de învățământ.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților de alimentație publică sancționate.

Sursa: DSVSA Satu Mare

3 comentarii

  1. Tudor Răspunde

    @PortalSM n-ati priceput nimic, ABSOLUT NIMIC, din esenta unor remarci (comentarii) la stirea similara postata inclusiv de voi in urma cu cateva zile. Nu asa se face jurnalism cum faceti voi, bă baieti.
    https://portalsm.ro/2019/10/opc-bacterii-coliforme-si-streptococi-fecali-in-gheata-folosita-de-kfc/

  2. cityzen Răspunde

    la Daniel când îi vine rândul la control și amenda, am uitat DSV-ul are interdicție acolo, pardon interes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.