Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

PREMIERĂ. Cursuri de robotică oferite copiilor din Satu Mare

Cursuri de robotica oferite copiilor din Satu Mare. Ȋn data de 26.10.2019 pe str. Inăului nr 7 din Satu Mare la ora 13:00 a avut loc deschiderea oficială primului HUB de educaţie iSTEM din oraş, cu un curs demo gratuit de robotică anume pentru copii.
Smart Academy este un hub de educație iSTEAM, unde inovația, știința, tehnologia, ingineria, arta și  matematica se îmbină sub forma unor activități, proiecte și experiențe de învățare practice și distractive pentru copii între 6 și 14 ani.

Smart Academy a beneficiat de o finanţare din fonduri europene de peste 60.000 euro, bani pe care i-a investit în echipamente.

“La Smart Academy folosim cele mai noi şi moderne gadget-uri iar cursurile se vor ţine într-o sală dotată cu adevarat modern. Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a organiza cursuri de Robotică (pentru copii între 9 si 14 ani), cursuri de programare (pentru copii între 9 si 14 ani) şi cursuri de STEAM (tiinţăTehhologie, Inginerie, Artă şi Matematică) pentru copii care au vârstăminima de 6 ani.
Practic, cursurile sunt adresate copiilor între 6 si 14 ani şi se vor organiza în module de câte 3 luni, iar la un curs pot participa între 6 şi 10 copii. Frecvenţa unui curs este de o data pe saptămână iar durata este de 90 minute”, arată Smart Academy.

La cursurile de Robotică copiii dobândesc cunoștințe despre concepte de fizică, electronică și  programare, care îi ajută în dezvoltarea imaginației și competențelor în domeniul roboticii.

“Astfel, aprofundăm următoarele etape de cunoaștere fizică, electronică, explorarea robotului și rezolvarea autonomă de probleme cu ajutorul lui, crearea de mașinării sau sisteme de la 0, proiecte care au aplicabilitate în viața reală. De asemenea, explorăm universul Internet of Things și tehnologii precum Arduino, WiFi, Bluetooth și cum ne pot ajuta în viața de zi cu zi, dar mai ales, impacta viitorul.
La cursurile de Programare copiii învaţă noțiuni de bază despre programare (variabile, bucle, secvențe logice etc.) și le pot aplica în cadrul unor programe complexe în Lightbot, Make Art, Scratch și MIT App Inventor, învață să își creeze o pagină web în HTML, CSS și JavaScript și explorează rezolvarea unor probleme reale din viața de zi cu zi, prin programarea unor aplicații web Cursurile de STEAM sunt prezentate copiilor sub forma unor povești și provocări în care fac cunoștință cu roboți, află lucruri despre lumea înconjurătoare (cum creăm mașinării, la ce ne ajută, cum putem face lumea un loc mai bun folosindu-ne de tehnologie), construiesc invenții sau își dezvoltă abilități de
gândire logică și structură, învățând să programeze vizual”, a mai arătat beneficiarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.