Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Primăria va acorda peste 1.300 de burse pentru elevi

Primăria municipiului Satu Mare va acorda peste 1.300 de burse pentru elevi. Proiectul de hotărâre va fi supus votului în cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 31 octombrie.

Dacă proiectul va trece, pentru semestrul I al anului școlar 2019 – 2020, Primăria va acorda un număr de 1.334 de burse elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal. Municipalitatea va acorda burse de performanță, de merit, de ajutor social, precum și burse de studiu.

Acordarea de burse este justificată de necesitarea sprijinirii elevilor din municipiul Satu Mare cu rezultate bune în procesul educaţional, sau cu rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare dar şi pentru sprijinirea elevilor cu probleme de sănătate sau venituri mici în familie.

Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care îndeplinesc simultan condiţiile: au media generală peste 7,00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa.

Bursa de performanță se acordă elevilor care au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare.

Bursa de merit se acordă elevilor cu medii cuprinse între 8,50 și 10 din învățământul preuniversitar de stat.

Situaţia privind numărul şi cuantumul burselor aferente semestrului I al anului şcolar 2019 – 2020:

 

 

3 comentarii

  1. ... Răspunde

    Ce sume imense! Mai bine ar dai mai puține dar sumele să fie consistente măcar! Ce e 100 RON pentru un elev de nota 10 sau 70 RON pentru un elev sărac. La ce ajunge, niște pufuleți de ujină?

  2. Observator Răspunde

    Se face discriminare .

  3. Garuboz Răspunde

    Nu s-e face discriminare s-e face campanie pre electorala .Mai bifeaza o realizare Gabor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.