Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Primele amânări la realizarea Centurii de Ocolire a Sătmarului. Anunțul făcut de CNAIR

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de ”Autoritate Contractantă” și ”Beneficiar”  al contractului având ca obiect ”Supervizarea Construcției Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare” și SC CONSITRANS SRL , în calitate de Consultant/Inginer,  au semnat în data de 23.09.2019 Actul Adițional nr.3.

Prin semnarea Actului Adițional nr.3 părțile au convenit modificarea următoarelor articole:

La Art. 4 se modifică paragraful 4.1-”Durata de prestare a serviciilor”, după cum urmează:

  • perioada de pre-construcție-1 lună;
  • perioada de proiectare- 5 luni;
  • perioada de supervizare a construcției- 27 luni și 10 zile;
  • perioada de supervizare în Perioada de notificare a Defecțiunilor – 24 luni;
  • perioada de finalizare a lucrărilor inclusiv emiterea Certificatului de Recepție Finală – 3 luni.

Având în vedere modificările articolului 4, Consultantul/Inginerul se obligă să respecte prevederile art. 12-”Asigurări de risc profesional, medicale și de securitatea muncii” și ale art. 32-”Garanția de Bună Execuție”, respectiv trebuie să constitue, să mențină și să prezinte Beneficiarului pe toată durata contractului de servicii, asigurările de risc profesional, medicale și de securitatea muncii, precum și Garanția de Bună Execuție, în condițiile precizate la articolul prezentate anterior.

Toate celelalte prevederi ale Contractului și ale anexelor acestuia rămân neschimbate.

 

12 comentarii

  1. matuse malvina Răspunde

    Omul de rand nu intelege nimic din acest articol. Adica vreti sa spuneti ca cnairul asta vrea sa futa buha si sa nu se termine investitia in timp?

    • y Răspunde

      Prin lupte seculare recent a fost predată centura Sucevei dar nici acum nu-i gata. Lipsesc parapeții de protecție!!! Încă n-au sosit!!! Contractul a fost semnat în 2008 , trebuia să fie gata maximum în 2012 cu amânările inițiale din cauza proiectării, terenului și alte chestii “neprevăzute”. Cred că am răspuns la întrebarea ta.
      Ne trebuie încă minim 5 ani, dar trebuie între altele deviate niște rețele electrice. Toată lumea știe ce greu se mișcă Electrica. Dar să nu am dreptate.
      În altă ordine de idee și la Carei au frecat centura mai bine de 5 ani până s-a terminat. Da, parodia aia față de ce se face la noi.

      • Nha Răspunde

        Stiu ca nu te vei supara , de-aia spun : la ” toata lumea stie ce greu se misca … ” . e mai simplu decat crezi . Proiect , FINANTARE , executie . Alege tu ce nu se face , sau de ce merge greu .

        • y Răspunde

          La Electrica problema e că nu prea se vrea. Plus că lucrează numai cu firmele lor agreate, proiectarea poate fi făcută numai de ei. Iar fără proiect …… Dar cea mai mare problemă e că ei din start nu se grăbesc. Dar știu eu o companie mare românească care se credea buricul Pământului iar acum ….. Romtelecom se chema. Mai țineți minte că încă și în anii 90 așteptai vreo 2 ani pentru aprobarea unei linii?
          Nu e problemă, cel puțin oficial, de finanțare. Și la Carei s-a pierdut 1 an sau 2 din cauza rețelei electrice.

    • nuconteaza Răspunde

      Toata treaba asta e o scuza. Realitatea face ca nu mai sunt bani la bugetul central si se trage de timp. Cand ai deficit bugetar si te imprumuti pentru a refinanta datorii (facute de guvernele anterioare) si mai ai de indeplinit promisiuni gen cresterea salariilor … de unde sa mai ramana bani de investitii? UE iti da. Toata faza e sa faci tu (adica Romania) proiectul, iar la final primesti 85% din suma inapoi. Mai este o smecherie, sunt niste reguli si acte de avut pentru a fi totul clarificat (asa cum trebuie sa fie facute lucrurile), iar noi avem norocu ca avem un CNAIR de tot rahatu care numa chef de lucru si interes … nu are.

  2. Tabu Răspunde

    Numai la noi se poate asa ceva.Cineva nu a primit dreptul.

  3. unu Răspunde

    adică…. ce se amână, cât timp se amână?, de ce se amână???? asta ar trebui să să ne explice “redactorul” articolului nu să redea niște texte fără noimă pentru 99‰ dintre cititori!!!!

    • y Răspunde

      Nu te ambala. Se va mai amâna, sunt sigur de asta. Nu asta este de “the final countdown”.

  4. shumaheru Răspunde

    sa vedem cat va dura constructia ,sa facem un calcul , parca sun 4 pasaje , deci 4 x cat timp a durat pasaju de la Moftin +cat timp a durat centura Careiului+ ( marea necunoscuta ) cat timp dureaza constructia podului peste Somes ,si apoi se amana daca va fi seceta ,sau se amana daca va fi timp ploios ,sau daca va fi vreme buna constructorii vor fi in concediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.