Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Semafor în fața Liceului Economic din Satu Mare! Suma alocată: 79.000 lei

S-a decis instalarea unui semafor cu butoane pietonale pentru trecerea de pietoni, în fața Liceului Economic din municipiul Satu Mare.

Primăria municipiului Satu Mare va monta în acest an un semafor la trecerea de pietoni de la Liceul Economic Gheorghe Dragoş.
Suma alocată pentru proiect este de 70.000 lei și a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local Satu Mare.
Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei a discutat deja despre problemele din această intersecţie, având în vedere numărul mare de accidente de pe trecerea de pietoni.

Sursa foto: arhivă PortalSM

16 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    Nu de semafor e nevoie ci de mai multa civilizație.

    • ......... Răspunde

      Buna civilizate înseamnă : legi aplicate ,bunăstare care reduce mersu pe jos și stresul (graba)

  2. alex Răspunde

    Greseala. Trecerea de pietoni ar trebui desfiintata si realizata dupa sensul giratoriu.Chiar cu semaforizare.

    • o oooo Răspunde

      Chiar si acum este dupa senzul giratoriu 😀

    • altu fără bmw Răspunde

      Greșeală. Pietonii trebuie desființai. Pardon interziși. Ce mama mă-si! Nu sunt toți ca mine că nu își permit nici măcar un BMW de Anglia! La volan băieți și fete!

  3. Satmarean Răspunde

    De ce nu un pasaj pietonal…..dupa ce il termina pe cel promis la Crinul!!!!

  4. dorel Răspunde

    Trebe musai acolo o stație de metrou. Ce ziceți? Că noi nu avem metrou? Nu-i bai, facem.?

  5. Satu Mare Răspunde

    De ce nu se montează se mafoare în mai multe locuri ?????

  6. Andrei Răspunde

    Frate ! Da trei lampi , doua bare de otel , 200 ml. cablu , un microchip de comanda 790.000,00 milioane lei !??????????? Voi sunteti batuti in cap ? Uite cum se fura banii , frate !
    Hai sa facem niste calcule : – un reflector cu led , unul care este mai scump – cam 300,00lei bucata * sa zicem 10 lampi =3.000,00 lei
    – doua tevi a cate 6 ml.*2″ = 25,00lei/mtrl*6mtrl. = 150*2buc. = 300 lei , deci pana acum 3300,00 lei
    – 200,00 mtrl liniari de cablu * 3,00 lei /mtrl. = 600,00 lei + 3.300,00 = 3.900,00 ,
    – microchip de comanda ! mda aici lucrurile se complica , dar sa dam exemplu din viata de zi cu zi : un telefon performant de la Iphone , sa fie vreo 7.000,00 lei, cred ca nici microchipul nostru nu costa mai mult , deci rezulta ca 3.900,00+7.000,00 lei = 10.900,00 lei , si aici se mai adauga vopsea , carcasa pentru semafor , niste suruburi …..bla,bla , inca 6.000,00lei +10.900,00 lei = 16.900,00lei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    la asta , de obicei cine a lucrat cu mesteri stie , manopera este inca odata costul materialului , deci daca dublam = 33.800,00 lei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ce este cu diferenta de mai mult de dublu ??????????????? Chiar asa de bogata este tara asta , atat de orbi sunt oile astea care voteaza la patru ani odata ? Sau chiar cine ajunge la putere incepe sa fure , nu conteaza de unde a venit , din ce partid , din ce natie ?

    • y Răspunde

      Răspunsul este DA. De aceea stăm cu stăm pentru că ne furăm căciula singuri. Vezi că și ex-guvernul s-a împrumutat pe ultima sută de metri după metoda binecunoscută a terenului pârjolit. Apoi nouă să ne fie bine, asta le este doar în cap!

    • cârcotaş Răspunde

      Bine punctat Andrei! Aşa-i cu toate investiţiile, inginerii financiare că de asta-i vorba în politică. Şi la anvelopările blocurilor se umflă preţul la peste dublu. Cică coastă …schela.

  7. satmarean Răspunde

    Excelenta initiativa, dar totusi mi se pare ca este cam scump acel semafor. Adevarul este ca de multe ori stau dimineata politistii in fata la Finante si se uita indiferenti cum trec pietonii rasfirati, exact ca si oile . Putina disciplina si organizare ar trebui sa fie si din partea pietonilor, sa se mai grupeze si cand sunt trei- patru sa treaca, nu cate unul la ca oile, astfel incat sa tina, parca de-ea dracului, circulatia blocata. Semafor cat mai urgent, dimineata sunt cozi pana in dreptl strandului din cauza pietonilor care traverseaza din 5 in 5 secunde pe trecere !

  8. obiectiv Răspunde

    Tot marii specialiști din cadrul Comisiei de Siguranță a Circulației au decis amplasarea semaforului, oare nu realizează că prin acest mod se va bloca traficul până la Kaufland sau Penny Maket din zona respectivă!!!!!!!
    oare pe aștia nu-i evaluează din punct de vedere a experienței rutiere nimeni pentru hotărârile adoptate??? oare au toți permis de conducere sau l-au obținut legal???????!! cat de iresponsabil poți fi ca să ei o astfel de decizie în condițiile în care a crescut numărul de masinii iar dimineata și după amiaza, când iese lumea de la muncă, e o coadă de pe pod până la Penny Market și invers????? dacă mai pui și semafor o să ajungă coada până la AGO Bar sau la Auto Class!! dar când gândești numai ca un pieton!!!!!!!!!!! mai consultați opinia publică și a cetățenilor domnior și doamnelor din această comisie, mai realizați și voi câte un studiu de impact, mai cereți și părearea unor specialiști adevărați, pentru că voi ați fost numiți acolo fără ca să fie evaluate calitățile în materie rutieră.
    cred că unii dintre membri nici măcar nu cunosc legislația rutieră dar votează după cum dictează alții ca să rezulte unanimitate!!!!!
    De când a apărut Comisia asta în cadrul Primăriei poti amplasa orice restricție oriunde vrei, sau cum vor unii, după cum au visat noaptea, dar asta numai a siguranță rutieră nu sună!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. obiectiv Răspunde

    Suma alocată pentru acest proiect, de 70.000 lei, este o nouă inginerie financiară pentru a mai jumuli bugetul local, mai ales că se apropie și sfârșitul anului și e păcat să se piardă acești bani, în loc să fie utilizați eficient pentru proiecte utile comunității!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.