Ultima actualizare: azi, 13:35

Locale

Zilele Filmului Maghiar. Film interzis timp de 10 ani în Ungaria, rulat la Satu Mare

Cinefilii din Satu Mare și Carei, cei pasionați de arta cinematografică și mai ales cei care trăiesc prin replicile marilor clasici ai cinematografiei maghiare, vor avea ocazia să participe la un eveniment în premieră pe meleagurile sătmărene, și anume Zilele Filmului Maghiar.

Această toamnă va aduce la Satu Mare, precum și în municipiul Carei, un eveniment cinematografic ce pune în prim-plan producțiile maghiare și vine să confirme faptul că cinematografia este, în cultura maghiară de astăzi, un punct cu adevărat forte. În cadrul Zilelor Filmului Maghiar/Filmtettfeszt vor fi proiectate 15 lungmetraje, 4 documentare şi 7 scurtmetraje. Vor rula filme de artă produse în Ungaria, premiate la importante festivaluri internaţionale de profil, filme a căror majoritate nu intră în distribuţia cinematografică din România.

Între proiecţiile speciale ale festivalului se numără cea a filmului „Apărarea chineză”, primul film maghiar din Transilvania de după 1989 – lansat în urmă cu 20 de ani şi regizat de Tompa Gabor, precum și varianta necenzurată a filmului „Martorul” (1969), în regia lui Bacso Peter, producţie interzisă timp de zece ani în Ungaria. La multe dintre proiecţii vor fi prezenţi actori, regizori sau membri ai echipelor de filmare.

Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi evenimentele speciale din program. Filmele sunt subtitratre în limba română sau în limba engleză.

Informaţii detaliate despre programul Zilelor Filmului Maghiar, pe www.zilelefilmuluimaghiar.ro

2 comentarii

  1. Om Răspunde

    Primarul asta aproba toate prostiile. Prostia de festival cu muzica dubioasa si droguri dupa, La Damburi, care deja oripileaza, dupa cum se vede din comentariile la eveniment din fiecare an. Acum, prostii de festivaluri cu filme dubioase. Un primar din ce in ce mai slab.

  2. ciprian Răspunde

    Toate ajung in Satu Mare, care se pare a fi o pista de lansare pentru toate prostiile…nici ungurii caci sunt ale lor nu le accepta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.