Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Adolescent (16 ani) clarinetistul de aur al Sătmarului! Printre cei mai buni din România

Adolescentul Dănuț Nicoară, în vârstă de 16 ani, din comuna Botiz, județul Satu Mare mai este numit și clarinetistul de aur al Sătmarului, iar acest lucru se datorează talentului său extraordinar.

Cu toate că nu are mai mult de 16 ani, tânărul clarinetist Dănuț Nicoară are în palmares o salbă întreagă de premii câștigate în concursuri la care a participat.

Cea mai recentă distincție a sătmăreanului este aceea de cel mai tânăr participant la Festivalul Maria Tănase, unde s-a clasat printre primii patru instrumentiști la nivel național și premiul I Festival-Concurs „Dumitru Fărcaș – Taragotul de Aur”.

Alte premii câștigate de Dănuț Nicoară sunt: Premiul I la concursul „Viva la Musica” Zalău 2013, Locul I la Olimpiada Națională din Reșița, locul I la Concurs Internațional „Backstage” Timișoara, Premiul I la Festivalul – Concurs Internațional „Grai și cântec” Timișoara, Premiul I Concurs Internațional de clarinetiști Cluj, locul I Concurs Național Sighet, Marele Premiu la Festival -Concurs „Grai și cântec” Timisoara.

Dănuț Nicoară locuiește în Botiz, dar părinții lui sunt originari din Cămărzana dintr-o familie de cântăreți și instrumentiști, bunicul său Nicoară Florean fiind cel mai bun fluieraș din Țara Oașului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.