Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Aeroportul Satu Mare, printre cele mai slabe din România. Codași la numărul de pasageri

Aeroportul Satu Mare este printre cele mai slabe din România, în ceea ce privește numărul de pasageri, potrivit celei mai recente statistici realizate de Asociația Aeroporturilor din România

Rezultatul statisticii arată că aeroportul din județul Satu Mare se află la coada listei, alături de Maramureș, Tuzla, Tulcea, Băneasa și Arad.

Aeroportul Internațional Satu Mare a avut în primele 9 luni ale anului trecut 54400 pasageri, și cu toate că a avut o creștere în primele nouă luni ale acestui an – 68155 – aeroportul continuă să rămână codaș la numărul de pasageri, comparativ cu celelalte aeroporturi din România.

Topul celor mai mari trei aeroporturi din provincie este format din aeroporturile din Cluj (2,1 milioane pasageri), Timişoara (1.18 milioane pasageri) şi Iaşi (1 milion pasageri).

Aeroportul Internațional Satu Mare este unul din cele mai vechi aeroporturi din România, fiind deschis în anul 1936.

6 comentarii

  1. Yon Răspunde

    Cam manipulatoriu titlul…
    Spuneți pe șleau…închidem aeroportul…

  2. Om Răspunde

    Din punct de vedere al evolutiei sta foarte bine, 25,30%, comparativ cu anul trecut. Si cu alte evolutii mult mai slabe la nivel de tara. E o prostie sa zici ca inchizi un aeroport la ale carui servicii au apelat 68155 de persoane anul acesta, doar in primele 9 luni ale anului in curs.

    • Yon Răspunde

      @Om
      Salut,
      Când am zis de închidere,mă refeream la mai multe articole recente despre tot felul de zvonuri privind rentabilitatea aeroportului și a zborurilor spre București în comparație cu Baia Mare,care e mult sub Satu Mare,conform analizei
      Normal că nu se compară cu orașele mari,dar să luăm în considerare venitul net lunar al populației din Satu Mare,este un scor bun,din punctul meu de vedere,prezentat într-un mod neadecvat în titlu.
      Mulțumesc

  3. Om Răspunde

    Dar, DA, titlul e prost ales, in stilul romanului care se lamenteaza.

  4. On1 Răspunde

    Ce comparatie frate? Cum compari tu SM cu CJ? Cand poti alege 2 rute, ori la Bucuresti ori la Luton….
    Mai bagati vreo 10 rute, vedeti cum se schimba statistica. Rusine ca in 2019 sa nu fie rute domestice cu orase mari, adica daca vrei sa ajungi la Iasi cu Taromul, bagi o escala la capitala, Sau chiar Luton.
    Refaceti statisticile dupa rute disponibile…. asa poti compara si cu Charles de Gaulle / Heathrow / Los Angeles…. clar ca suntem codasi……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.